Wokit ja pastakastikkeet olivat
ensimmäiset ruokarakkauteni. Vuosia sitten, silloin kun aloin
seurustella nykyisen aviomieheni kanssa, kopioin jostain kirjaston
wokkikirjasta muutaman ohjeen. Ne olivat ensimmäisiä keräämiäni
reseptejä Valion pastakastikekirjan ohjeiden lisäksi.
Wokkireseptien ongelmana oli aikoinaan ”eksoottisten”
raaka-aineiden puute ja senpä tähden olen autuaasti unohtanut nuo
reseptit.
Jääkaapissa köllötti jämät
varsisellerinipusta ja paketti naudanlihasuikaleita. Kuinkas
ollakaan, salaista reseptikansiotani selaillessani, löysin
kokeilematta jääneen naudanliha-pähkinäwokin ohjeen. En muista,
mikä kirjan nimi tai tekijä lienee. Ohjettakin muokkailin pienesti
omaan makuuni ja alla lopputulos.
Naudanliha-pähkinäwokki (kahdelle)
350 g naudanlihasuikaleita
1 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
2 tl sichuaninpippuria murskattuna
1 rkl tuoretta inkivääriä
raastettuna
1 iso valkosipulinkynsi murskattuna
70 g paahdettuja cashewpähkinöitä
(ei suolattuja)
3 varsisellerin vartta viipaloituna
Marinoi lihaa 20 minuuttia
soijakastikkeen, seesamiöljyn, pippurin ja inkivääriraasteen
seoksessa. Ruskista liha wokissa kovalla lämmöllä nopeasti.
Nostele pois pannulta. Lisää wokkiin valkosipuli, pähkinät ja
varsiselleri. Kypsennä niitä kohtalaisella lämmöllä muutaman
minuutin ajan. Lisää lihat ja kuumenna. Tarjoa lisäkkeenä
wokkivihanneksia, nuudeleita, riisiä tai vaikkapa parsakaalia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti