lauantai 26. toukokuuta 2012

Kotoista perinneruokaa Keski-Pohjanmaalta


Kokkaaminen on viime aikoina ollut vain nälkäisen mahan (ja mielen) ruokkimista. Tänään ajattelimme yhdessä mieheni kanssa hänen kesälomansa kunniaksi tehdä ruokaa ajatuksella. Tosin tämä perinteinen kaustislainen keittoruoka ei vaadi valtavia määriä ajattelua tahi raaka-aineita, eikä kokkaustaitojakaan, vaan jälleen kerran eniten sitä tarvittua ruoanlaitossa – aikaa odotteluun.

Olen usein aikaisemmin tehnyt juustopaistia äitini neuvojen perusteella, mutta tällä kertaa päätin kokeilla keiton tekoa oikein reseptin avulla. Ainoa aidolta vaikuttava resepti löytyi Kotikokki.net-sivustolta. Ja olihan se hyvää, niin kuin aina!




Juustopaisti

500–700 g sianlihaa paloina (itse käytin karjalanpaistilihaa vanhasta tottumuksesta)
1 l lihalientä (käytin liemen tekemiseen vasikkafondia)
1 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä suurustamiseen
2 dl kuohukermaa
700 g leipäjuustoa kuutioina
suolaa tarvittaessa

Paloittele liha pienehköiksi paloiksi ja ruskista pannulla erissä. Laita lihaliemi ja lihat kattilaan. Anna porista kannen alla, kunnes liha on mureaa. Sekoita vehnäjauhot ja 2 desilitraa vettä suurukseksi. Kaada seos kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes liemi suurustuu. Kaada kerma joukkoon ja kiehauta. Lisää vielä leipäjuustopalat.

1 kommentti:

  1. Onpas herkullisen näkönen annos. Pitkään aikaan en oo tehnyt. Pitääpä kohta kokkailla kunnon kaustislainen juustopaisti, joka onkin keitto eikä paisti.

    VastaaPoista