Kaikki juustolla kuorrutettu on aina
hyvää. Niin otaksuin asian olevan myös tämän broileriruoan kohdalla, jonka
nappasin Fox-kanavalla parhaillaan pyörivästä Nopeaa ja
herkullista -sarjasta. Kokki Rudolf Van Veenin käsissä syntyi
italialaisklassikon mukaelma, kanapiccata.
Munajuustoseokseen upotettu ja pannulla
paistettu ohuen ohut kananfilee paljastui todelliseksi mumsmumsiksi,
eikä ohessa valmistunut ja tarjoiltu kasvislisäke ollut sekään
pettymys.
Kanapiccata (kahdelle)
Tomaatti-kikherne-munakoisohöystö
Oliiviöljyä
Oman maun mukaan valkosipulia
100 g hienonnettua sipulia
400 g munakoisoa
3–4 kpl tomaattia (poista siemenet)
Oreganoa
1 dl kypsiä kikherneitä
1 dl ranskankermaa
Suolaa
Pippuria
Kanaleikkeet
Oliiviöljyä
2 kpl broilerin
paksuja rintafileitä
Suolaa
Pippuria
Ripaus jauhoja
150 g–200 g
kovaa, vahvaa juustoa hienona raasteena, esim. parmesania
2 kpl isoja
kananmunia
Pane alulle ensiksi
tomaatti-kikherne-munakoisokastike. Kuullota hienonnetut sipulit
öljyssä. Paloittele ronskisti munakoiso ja lisää se pannulle.
Anna paistua hetken aikaa. Lisää tomaatit sekä oregano ja jätä
muhimaan miedohkolle lämmölle.
Valmista sillä välin kanaleikkeet.
Leikkaa fileet kahtia ja mausta ne suolalla ja pippurilla molemmin
puolin. Kieritä fileet jauhoissa. Riko kanamunien rakenne ja sekoita
joukkoon juustoraaste. Raastetta pitää olla niin paljon, että seos
on tahnamaista. Painele seos kanafileille huolellisesti ja paista
leikkeitä öljyssä keskilämmöllä. Vältä leikkeiden
siirtelemistä pannulla paistamisen alkuvaiheessa, jotta kuorrute
pysyy ehjänä.
Lisää
tomaatti-kikherne-munakoisoseokseen kikherneet, ranskankerma ja loput
mausteet. Kuumenna höyryäväksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti