maanantai 14. toukokuuta 2012

Kanapiccata


Kaikki juustolla kuorrutettu on aina hyvää. Niin otaksuin asian olevan myös tämän broileriruoan kohdalla, jonka nappasin Fox-kanavalla parhaillaan pyörivästä Nopeaa ja herkullista -sarjasta. Kokki Rudolf Van Veenin käsissä syntyi italialaisklassikon mukaelma, kanapiccata.

Munajuustoseokseen upotettu ja pannulla paistettu ohuen ohut kananfilee paljastui todelliseksi mumsmumsiksi, eikä ohessa valmistunut ja tarjoiltu kasvislisäke ollut sekään pettymys.




Kanapiccata (kahdelle)

Tomaatti-kikherne-munakoisohöystö
Oliiviöljyä
Oman maun mukaan valkosipulia
100 g hienonnettua sipulia
400 g munakoisoa
3–4 kpl tomaattia (poista siemenet)
Oreganoa
1 dl kypsiä kikherneitä
1 dl ranskankermaa
Suolaa
Pippuria

Kanaleikkeet
Oliiviöljyä
2 kpl broilerin paksuja rintafileitä
Suolaa
Pippuria
Ripaus jauhoja
150 g–200 g kovaa, vahvaa juustoa hienona raasteena, esim. parmesania
2 kpl isoja kananmunia

Pane alulle ensiksi tomaatti-kikherne-munakoisokastike. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä. Paloittele ronskisti munakoiso ja lisää se pannulle. Anna paistua hetken aikaa. Lisää tomaatit sekä oregano ja jätä muhimaan miedohkolle lämmölle.
Valmista sillä välin kanaleikkeet. Leikkaa fileet kahtia ja mausta ne suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Kieritä fileet jauhoissa. Riko kanamunien rakenne ja sekoita joukkoon juustoraaste. Raastetta pitää olla niin paljon, että seos on tahnamaista. Painele seos kanafileille huolellisesti ja paista leikkeitä öljyssä keskilämmöllä. Vältä leikkeiden siirtelemistä pannulla paistamisen alkuvaiheessa, jotta kuorrute pysyy ehjänä.
Lisää tomaatti-kikherne-munakoisoseokseen kikherneet, ranskankerma ja loput mausteet. Kuumenna höyryäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti