lauantai 5. toukokuuta 2012

Jumalaista makkarasalaattia


Tällaisena koleana ja sateisena kevätpäivänä olisi jopa tuhti pataruoka voinut olla nannaa, mutta alkuillan kastajaisjuhlan täytekakku lisukkeineen toppuutteli ryhtymästä valmistamaan mitään suurta ateriakokonaisuutta kotona.

Tämä herkullinen tomaatti-chorizosalaatti on peräisin Jamie Oliverin Jamie Does -sarjasta ja olen kokannut sitä useampaan otteeseen, kun sain viimein käsiini sherryviinietikkaa. Kyseinen Oliverin tv-sarja lienee parhaillaan uusintakierroksella televisiossa, nimellä Jamie Oliverin etniset herkut. Olin kelistä huolimatta kuitenkin sen verran kevätmielellä, että päätin tarjota parsaa salaatin ohella. Hävettää myöntää, että parsaa emme ole aikaisemmin maistelleet, vaikka sen saatavuus ympäri vuoden on melko hyvä.
Chorizo-tomaattisalaatti 

Chorizoa
Tomaattia
Salottisipulia
Mustapippuria
Merisuolaa
Oliiviöljyä
Sherryviinietikkaa
Persiljaa
Basilikaa
Valkosipulia
Viinietikkaa

Pilko chorizo ja tomaatit karkeasti. Pane chorizo kuumenneeseen oliiviöljyyn pannulle. Viipaloi valkosipuli ja hienonna salottisipuli. Laita kulhoon kaikki muut raaka-aineet mausteineen lukuun ottamatta valkosipulia ja viinietikkaa. Anna seoksen maustua viisi minuuttia.
Heitä sillä välin valkosipuli pannulle chorizon sekaan. Varo kärventämästä valkosipulia. Lisää pannulle roiskaus viinietikkaa ja anna sen haihtua pois. Kaada makkara-valkosipuliseos kulhoon tomaattien sekaan. Sekoita. Yli jäänyt paistorasva sopii esimerkiksi kanan höysteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti