Tällaisena koleana ja sateisena
kevätpäivänä olisi jopa tuhti pataruoka voinut olla nannaa, mutta
alkuillan kastajaisjuhlan täytekakku lisukkeineen toppuutteli
ryhtymästä valmistamaan mitään suurta ateriakokonaisuutta kotona.
Tämä herkullinen
tomaatti-chorizosalaatti on peräisin Jamie Oliverin Jamie Does
-sarjasta ja olen kokannut sitä useampaan otteeseen, kun sain
viimein käsiini sherryviinietikkaa. Kyseinen Oliverin tv-sarja
lienee parhaillaan uusintakierroksella televisiossa, nimellä Jamie
Oliverin etniset herkut. Olin kelistä huolimatta kuitenkin sen
verran kevätmielellä, että päätin tarjota parsaa salaatin
ohella. Hävettää myöntää, että parsaa emme ole
aikaisemmin maistelleet, vaikka sen saatavuus ympäri vuoden on melko
hyvä.
Chorizo-tomaattisalaatti
Chorizoa
Tomaattia
Salottisipulia
Mustapippuria
Merisuolaa
Oliiviöljyä
Sherryviinietikkaa
Persiljaa
Basilikaa
Valkosipulia
Viinietikkaa
Pilko chorizo ja tomaatit karkeasti.
Pane chorizo kuumenneeseen oliiviöljyyn pannulle. Viipaloi
valkosipuli ja hienonna salottisipuli. Laita kulhoon kaikki muut
raaka-aineet mausteineen lukuun ottamatta valkosipulia ja
viinietikkaa. Anna seoksen maustua viisi minuuttia.
Heitä sillä välin valkosipuli
pannulle chorizon sekaan. Varo kärventämästä valkosipulia. Lisää
pannulle roiskaus viinietikkaa ja anna sen haihtua pois. Kaada
makkara-valkosipuliseos kulhoon tomaattien sekaan. Sekoita. Yli
jäänyt paistorasva sopii esimerkiksi kanan höysteeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti