Kalkkunaa tulee
ostettua todella harvoin, koska linturumiluksen liha on melko mautonta, eikä
toinen puolisko kotitaloudessamme hirvittävästi siitä sen tähden pidä.
Tänään kuitenkin päätin kokeilla Nigella Lawsonin Nigella
Express -kirjasta löytyvää kalkkunaohjetta lisäkkeineen. Ruoka lisäkkeineen oli todellakin nopeatekoista. Parasta
tässä reseptikombossa oli ehdottomasti parsakaalille valeltu
sinappi-kapriskastike. Mums!
Kalkkunafileet anjoviksen,
cocktailkurkkujen ja tillin kera (kahdelle)
5 anjovisfilettä
3 ohueksi nuijittua kalkkunan fileetä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vermuttia
2 cocktailkurkkua hienonnettuina
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
Kuumenna anjovista ja öljyä suuressa
paistinpannussa sekoittaen, kunnes anjovikset alkavat sulaa. Paista
kalkkunafileet samassa pannussa ja nosta lautaselle. Lisää pannulle
vermutti ja kurkut ja keitä lientä kokoon minuutin ajan. Kaada
kastike kalkkunan päälle ja koristele tillillä.
Sinappi-kapriskastike parsakaalille
75 g voita
2 tl dijonsinappia
½ sitruunan mehu
2 rkl kapriksia
Laita pannu keskilämmölle ja lisää
voi, sinappi ja sitruunamehu. Sekoita ja kun voi on sulanut, lisää
kaprikset. Kaada kastike kypsän parsakaalin päälle. Kastike
riittää noin 250–500 grammaan parsakaalia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti