torstai 3. toukokuuta 2012

Pikaruokaa kalkkunasta Nigellan tapaan


Kalkkunaa tulee ostettua todella harvoin, koska linturumiluksen liha on melko mautonta, eikä toinen puolisko kotitaloudessamme hirvittävästi siitä sen tähden pidä. Tänään kuitenkin päätin kokeilla Nigella Lawsonin Nigella Express -kirjasta löytyvää kalkkunaohjetta lisäkkeineen. Ruoka lisäkkeineen oli todellakin nopeatekoista. Parasta tässä reseptikombossa oli ehdottomasti parsakaalille valeltu sinappi-kapriskastike. Mums!


 

Kalkkunafileet anjoviksen, cocktailkurkkujen ja tillin kera (kahdelle)

5 anjovisfilettä
3 ohueksi nuijittua kalkkunan fileetä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl vermuttia
2 cocktailkurkkua hienonnettuina
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

Kuumenna anjovista ja öljyä suuressa paistinpannussa sekoittaen, kunnes anjovikset alkavat sulaa. Paista kalkkunafileet samassa pannussa ja nosta lautaselle. Lisää pannulle vermutti ja kurkut ja keitä lientä kokoon minuutin ajan. Kaada kastike kalkkunan päälle ja koristele tillillä.

Sinappi-kapriskastike parsakaalille

75 g voita
2 tl dijonsinappia
½ sitruunan mehu
2 rkl kapriksia

Laita pannu keskilämmölle ja lisää voi, sinappi ja sitruunamehu. Sekoita ja kun voi on sulanut, lisää kaprikset. Kaada kastike kypsän parsakaalin päälle. Kastike riittää noin 250–500 grammaan parsakaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti