Espanjalaiset paprikat ovat nyt
erittäin makeita. Niinpä opiskelun täytteisen päivän päätteeksi
teki pitkästä aikaa nannaa nauttia näitä Jamie Oliverin 30
minuutin ateriat -sarjasta napattuja uunipaprikoita chili-sitruuna
maustetun lohen kera. Tällä kertaa mukaan livahti sekä pekonia
että fetaa, molempia kun sattui ylenmäärin kaapissa olemaan.
Paprikoiden juju on mielestäni liemi,
joka syntyy paistamisen aikana. Kumppanina oleva kala ei todellakaan
kaipaa juuri muuta maustamista ennen paistamistaan tai kastiketta,
liemi lautasella riittää vallan hyvin.
Uunipaprikat Jamien tapaan
Paprikoita puolitettuna ja siemenet
poistettuina
Kirsikkatomaatteja, puolita isoimmat
(tavallisetkin käyvät)
Valkosipulia, siivuina
Chiliä
Kapriksia, pieni kourallinen
Basilikaa
Pippuria
Suolaa
Valko- tai punaviinietikkaa
Oliiviöljyä
Oliiveja, muutama murskattuna
Savupekonia tai fetaa
Suolaa paprikanpuolikkaat sisältä ja
täytä tomaattiseoksella, kaada myös irronneet mehut mukaan.
Lisää päälle joko pekonia tai fetaa
murustettuna. Peitä uunivuoka foliolta ja paista 15 minuuttia 225
asteessa. Poista folio ja jatka paistamista kunnes paprikat ovat
saaneet väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti