torstai 22. maaliskuuta 2012

Uunipaprikat Jamien tapaan


Espanjalaiset paprikat ovat nyt erittäin makeita. Niinpä opiskelun täytteisen päivän päätteeksi teki pitkästä aikaa nannaa nauttia näitä Jamie Oliverin 30 minuutin ateriat -sarjasta napattuja uunipaprikoita chili-sitruuna maustetun lohen kera. Tällä kertaa mukaan livahti sekä pekonia että fetaa, molempia kun sattui ylenmäärin kaapissa olemaan.

Paprikoiden juju on mielestäni liemi, joka syntyy paistamisen aikana. Kumppanina oleva kala ei todellakaan kaipaa juuri muuta maustamista ennen paistamistaan tai kastiketta, liemi lautasella riittää vallan hyvin.



 
Uunipaprikat Jamien tapaan

Paprikoita puolitettuna ja siemenet poistettuina
Kirsikkatomaatteja, puolita isoimmat (tavallisetkin käyvät)
Valkosipulia, siivuina
Chiliä
Kapriksia, pieni kourallinen
Basilikaa
Pippuria
Suolaa
Valko- tai punaviinietikkaa
Oliiviöljyä
Oliiveja, muutama murskattuna
Savupekonia tai fetaa

Suolaa paprikanpuolikkaat sisältä ja täytä tomaattiseoksella, kaada myös irronneet mehut mukaan.
Lisää päälle joko pekonia tai fetaa murustettuna. Peitä uunivuoka foliolta ja paista 15 minuuttia 225 asteessa. Poista folio ja jatka paistamista kunnes paprikat ovat saaneet väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti