maanantai 19. maaliskuuta 2012

Broken eggs

Rikotuissa munissa eli broken eggseissä yhdistyvät Välimeren maiden maut – chorizo, feta, munakoiso, tomaatti... Tämä melko vaatimattoman näköinen ja yksinkertainen pannuruoka on taivaallista, ja mielestäni se sopii niin aamiaiselle, dagen efteriin kuin päivälliselle.

Perusohje on peräisin Schuckin ja Litsfeldtin kirjasta Karppaus: Välimeren ruokaa – opas & keittokirja. Itse buustaan ohjetta sen verran, että lisään reilusti hienonnettua valkosipulia ja oreganoa tai basilikaa.


Broken eggs chorizolla ja fetalla (kahdelle)

300 g kesäkurpitsaa
300 g munakoisoa
Tomaatteja oman maun mukaan
200 g chorizoa
2–4 kananmunaa
Reilu 100 g fetaa
Oliiviöljyä
Pippuria (ja suolaa)

Tämä ruoka kannattaa valmistaa uunin kestävässä padassa tai kannellisessa kasarissa. Paloittele kasvikset ja chorizo-makkara. Paista makkaraa niukassa oliiviöljyssä, kunnes se alkaa ruskistua. Tässä vaiheessa voit lisätä hienonnetun valkosipulin joukkoon, mutta pidä huoli, ettei sipuli pala. Lisää kasvikset ja paista pehmeiksi. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla sekä muilla mausteilla. Lisää karkeasti kuutioitu feta ja riko kananmunat päällimmäiseksi. Laita kansi päälle ja kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes munan valkuaiset ovat hyytyneet. Pataa käyttäessäsi voit lykätä astian uuniin 200 asteeseen vähintään 10 minuutiksi.

1 kommentti: