lauantai 24. maaliskuuta 2012

Täytetyt kananfileet ja kaalisalaatti


Jamien Oliverin 30 minuutin "pika"ruokien sarja jatkui tänään köökissä. Pitkän aikaa kokeilulistalla majaillut täytetyt kananfileet ja kaalisalaatti -resepti pääsi lautaselle asti kunnialla. Fileiden täyttö ei ole lempipuuhaani, mutta perusteellisesti muussatun täytteen, teroitetun veitsen ja hammastikkujen avulla homma onnistui yllättävän näpsäkästi ja fileet pysyivät kasassa pannulla.


Täytetyt kananfileet

6 kpl aurinkokuivattua tomaattia
Persiljaa
Basilikaa
Suolaa
Pippuria
Sitruunankuorta
Fetajuustoa 100 g
2 valkosipulinkynttä
4 kananfilettä
Laakerinlehti

Silppua tomaatit, persilja ja basilika. Lisää pippuri, suola ja raasta sitruunankuori joukkoon. Murenna seokseen feta ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Hienonna tahnamaiseksi.
Leikkaa kananfileeseen aukko ja täytä tahnalla. Paista täytetyt fileet oliiviöljyssä pannulla. Lisää laakerinlehti. Peitä pannu voi- tai leivinpaperilla, joka on kasteltu ja rutattu. Laita pannun päälle tarvittaessa paino. Paista fileitä 10 minuuttia ja käännä. Paista vielä toiset 10 minuuttia. Tarjoa kaalisalaatin kera.

Kaalisalaatti

Kaalta
Persiljaa
Chiliä
Sipulia
Suolaa
Sitruunamehua reilusti
Oliiviöljyä

Silppua ainekset ohueksi monitoimikoneella. Sekoita joukkoon mausteet ja öljy.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. Pitääpä kokeilla joskus, kuntaas aika alkais antaa myöten.

    VastaaPoista
  2. Nuo täytetyt kanafileet menee kyllä heti kokeilulistalle! :P

    VastaaPoista