keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kot kot pot


Turvottava anoppilareissu ja siivekkäitä pullisteleva pakastin pitivät huolen, että tänään piti ruokapöytään saada jotain kevyttä. Siispä tulisen kotpotin tekoon. Tämä soppa on hioutunut vuosien varrella vanhan pastaruokakirjan ohjeesta omaksi reseptikseni.

Täyttävämpää ruokaa haluava voi lisätä keittoon pastaa. Kiireisempi kokki voi taas tehdä keiton kypsästä broilerista tai paistella pannulla kotkottajan maustamattomia suikaleita. Itse valmistan broilerin keittämällä maustamattomat koipireidet kattilassa poreilevan kiehuvassa vedessä. Saattaa kuulostaa työläältä, mutta keitellessä koipia luineen päivineen syntyy maukas liemi, jota voi käyttää kotpotin pohjana.

Kokonaiset korianterit voi korvata jauhetulla korianterilla, mutta pidän kuivattujen koriantereiden aiheuttamista makuräjähdyksistä suussa sattumia pureskeltaessa.



Tulinen kotpot (2–3 hengelle)

Oliiviöljyä
Iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 keltasipulia
Kokonaisia koriantereita
2 porkkanaa
1 prk tomaattipyreetä
Cayennepippuria
1 l kanalientä
Kypsää broilerinlihaa kolmen koipireiden verran (mieluusti maustamatonta ja marinoimatonta)
Suolaa oman maun mukaan

Tarjoiluun mozzarellaa tai muuta hyvin sulavaa juustoa

Lirauta kattilaan öljyä. Lisää valkosipuli, viipaloidut sipulit ja korianteri. Kuullota muutama minuutti. Lisää ohueksi viipaloitu porkkana. Paista hetki. Lisää tomaattipyree, cayennepippuri ja kanaliemi. Anna kiehahtaa ja jätä porisemaan kannen alle hetkeksi. Kumoa joukkoon kypsä broilerinliha suupalasina, kuumenna ja tarkista maku. Tarjoile hyvän juustoraasteen kera.

1 kommentti:

  1. Kyllä oli muuten hyvää! Harmi, että oli niin pieni satsi, ettei riittänyt toiselle päivälle ollenkaan. Mutta tänään kokeillaan tuota juustokeittoa =)

    VastaaPoista