Turvottava anoppilareissu ja
siivekkäitä pullisteleva pakastin pitivät huolen, että tänään
piti ruokapöytään saada jotain kevyttä. Siispä tulisen kotpotin
tekoon. Tämä soppa on hioutunut vuosien varrella vanhan
pastaruokakirjan ohjeesta omaksi reseptikseni.
Täyttävämpää ruokaa haluava voi
lisätä keittoon pastaa. Kiireisempi kokki voi taas tehdä keiton kypsästä broilerista tai paistella pannulla
kotkottajan maustamattomia suikaleita. Itse valmistan broilerin
keittämällä maustamattomat koipireidet kattilassa poreilevan kiehuvassa
vedessä. Saattaa kuulostaa työläältä, mutta keitellessä koipia luineen päivineen syntyy
maukas liemi, jota voi käyttää kotpotin pohjana.
Kokonaiset korianterit voi korvata
jauhetulla korianterilla, mutta pidän kuivattujen
koriantereiden aiheuttamista makuräjähdyksistä suussa sattumia
pureskeltaessa.
Tulinen kotpot (2–3 hengelle)
Oliiviöljyä
Iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 keltasipulia
Kokonaisia koriantereita
2 porkkanaa
1 prk tomaattipyreetä
Cayennepippuria
1 l kanalientä
Kypsää broilerinlihaa kolmen koipireiden verran (mieluusti maustamatonta ja marinoimatonta)
Suolaa oman maun mukaan
Tarjoiluun mozzarellaa tai muuta hyvin
sulavaa juustoa
Lirauta kattilaan öljyä. Lisää valkosipuli, viipaloidut sipulit ja korianteri. Kuullota muutama minuutti. Lisää ohueksi viipaloitu porkkana. Paista hetki. Lisää tomaattipyree, cayennepippuri ja kanaliemi. Anna kiehahtaa ja jätä porisemaan kannen alle hetkeksi. Kumoa joukkoon kypsä broilerinliha suupalasina, kuumenna ja tarkista maku. Tarjoile hyvän juustoraasteen kera.
Kyllä oli muuten hyvää! Harmi, että oli niin pieni satsi, ettei riittänyt toiselle päivälle ollenkaan. Mutta tänään kokeillaan tuota juustokeittoa =)
VastaaPoista