sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Taimitarha

Viime vuoden chilin kasvatuksesta innostuneena olen kieli pitkällä odottanut, että milloin milloin milloin aurinko alkaa paistaa. Vajaa kuukausi sitten laitoin ensimmäiset siemenet itämään.

Ruohosipulin kylvän uudestaan. Ei sillä, ettei kylvö olisi onnistunut, mutta ohjeet olisi kannattanut lukea paremmin. Nyt ikkunalaudalla on pelkkää ruohosipulin roitikkaa. Lisäksi kylvöerä 2:en panen tulemaan steviaa, vihreää chiliä ja tuoksuhernettä, vaikkei se syötävää olekaan.

Persilja iti paljon nopeammin kuin siemenpussissa luvattiin.Viime vuonna kuivatuista chileistä iti vain keltainen chili.
Kirsikkatomaatin kylvin myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. Heipparallaa :) Täytyykö ne yrtit olla ikkunalaudalla, että ne lähtee itämään? Voi olla että meidän karvaiset hortonomit kyllä syö heti kaiken vihreän mikä pinkistää purkista.. Mutta jos kokeilis omaa yrttitarhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei välttämättä tarvitse ikkunalaudalla olla. Ihan lattialle en itse laittaisi, koska tähän aikaan siellä vielä vetää sen verran. Ikkunan läheisyyteen, kun laittaa niin uskoisin kasvavan.

   Poista
 2. Löysitkö stevian siemeniä ihan kaupasta vai tilasitko jostain? Tulevana viikonloppuna kuulen mielelläni asiasta lisää.

  VastaaPoista
 3. Mä kuvittelin kokeilevani tänä keväänä tuota chiliä (vaikka se onkin liian tulista mulle)mutta taidan olla jälkijunassa asialla... Hyötykasviyhdistyksen siemenluetteloa olen lueskellut ja tilausta tehnyt. Mutta mun käsissä tuskin mikään kasvaa.
  Kiva kun pistit blogin pystyyn! Fb:ssä oonkin monesti aatellu sun herkullisia päivityksiä lukiessa, että mahtaako sulla olla tällänen. Hyvä että nyt on! :)
  Klikkaudun lukijaksesi! Kivaa kevättä!
  T:Sumi

  VastaaPoista