Tätä dippiä kokeilin jo jokunen aika
sitten, mutta se on kaikesta hyvyydestään huolimatta jäänyt
postaamatta. Ajankohta on nyt ehkä otollisempi, pistaasi-fetadippi
kun on omiaan vapun viettoon joko aatolle tai vapun päivän
brunssille. Resepti on jälleen Sabrina Ghaynourin Persiana-kirjasta.
Siinähän piisaa näitä pikkuruokia. Paras kumppani dipille on itse
leivottu focaccia.
Ps. Tilliä ei kannata säikähtää, se juuri tekee tästä jotain muuta kuin hummukset ja baba ganoushin.
Pistaasipähkinä-fetadippi
100 g pistaasipähkinöitä ilman
kuoria (käytin suolattuja)
0,75 dl hyvää oliiviöljyä
300 g fetajuustoa (täysirasvaista)
2 kourallista korianteria (varret
käyvät myös)
kourallinen tilliä (varret käyvät
myös)
1 valkosipulinkynsi
1 punainen keskivahva chili
reilut 3 rkl paksua luonnonjogurttia
(kreikkalaista tai turkkilaista)
puolen sitruunanmehu
Pane kuoritut pistaasipähkinät ja
oliiviöljy monitoimikoneeseen ja surruuta puoli minuuttia. Lisää
sekaan fetajuusto, korianteri, tilli, valkosipulinkynsi paloina,
chili pilkottuna, jogurtti ja sitruunan mehu. Jatka soseuttamista
noin muutaman minuutin ajan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti