Oli pakko ryhtyä kokeilemaan ikuisena lakritsin ystävänä tätä mustalla herkulla maustettua porkkanakeittoa uusimmasta Glorian ruoka ja viini -lehdestä. Reseptin tekijän Sasu Kaupin (ikänä kuullutkaan, kun muoti ei ole mun juttu) painekattilainnostus ei sentään tarttunut, kun sopan saa aikaiseksi tavallisessakin kattilassa. Keittää ruokaa vaan kauemmin.
Aika mielenkiintoinen lopputulos, mutta ei missään nimessä paha. Sahramia ei ole minun maustekaappiini koskaan ilmestynyt, joten sen jätin pois. Mutta väittäisin sen tuovan vielä oman lisänsä tähän soppaan.
Porkkana-lakritsikeitto hitaasti
500 g porkkanaa
500 g porkkanaa
5 dl porkkanamehua
1/4 tl lakritsijauhetta (Mumsmms!)
1 dl vettä
1 tl suolaa
½ tl ruokasoodaa
(ripaus sahramia)
noin 50 g voita
Paloittele porkkanat noin kahden sentin
kiekoiksi. Sekoita lakritsijauhe porkkanamehuun. Sekoita myös
toisessa astiassa suola, vesi, sooda ja sahrami. Ruskista voi
kevyesti kattilassa ja lisää porkkanat. Kuullota niitä viitisen
minuuttia. Lisää soodavesi ja noin 1 dl porkkanamehua. Hauduta noin
tunti kannen alla. Lisää loppu mehu ja soseuta teho- tai
sauvasekoittimella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti