perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pikaruokaa parhaimmillaan – Broileriwrapit

Eipä voi lähteä viikonloppu paremmin käyntiin kuin näillä Ras el hanout -maustetuilla broileriwrapeilla. Todella nopeaa, todella helppoa, todella maukasta, mutta myös jotain erilaista. Mausteseoksen, granaattiomenasiirapin, mintun ja sumakin yhdistelmä on eksoottinen, muttei liian mausteinen. Pikemminkin hienovarainen. Ohje on Sabrina Ghayourin Persiana-kirjasta. Uuteen Sicorro-kirjaan en ole vielä tutustunut. Että mitähän ihanuuksia sieltäkin löytyy. Nimittäin Persianan jouduin ostaa omaksi asti.

Vielä pitää mainita, että varsinainen löytö oli wrapien tortillalätyt. Santa Marian Chapati bread -lätyt maistuvat vähän toisenlaiselta kuin perinteiset tortillat. Ne myös lämpenevät näppärästi paistinpannulla.


Ras el hanout -broileriwrapit

n. 2 rkl Ras el hanout -mausteseosta
öljyä
n. 500 g broilerin fileeleikkeitä tai rintafileitä
suolaa
tortilloja
1 isohko punasipuli ohuen ohueksi viipaloituna
granaattiomenasiirappia
granaattiomenansiemeniä

Jogurttikastike
pikku nippu minttua silputtuna
400 g turkkilaista jogurttia
2 rkl sumakkia
mustapippuria
suolaa

Sekoita mausteseos ja öljy tahnamaiseksi. Levitä seos broilereille ja anna maustua hetki. Valmista sillä välin kastike sekoittamalla ainesosat keskenään. Paista broilerinfilee pannulla kypsiksi ja viipaloi suupaloiksi. Täytä tortillat lihalla, sipulilla, kastikkeella ja granaattiomenansiemenillä. Valuta päälle vielä siirappia ja syö heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti