Eipä voi lähteä viikonloppu paremmin
käyntiin kuin näillä Ras el hanout -maustetuilla
broileriwrapeilla. Todella nopeaa, todella helppoa, todella maukasta,
mutta myös jotain erilaista. Mausteseoksen, granaattiomenasiirapin,
mintun ja sumakin yhdistelmä on eksoottinen, muttei liian
mausteinen. Pikemminkin hienovarainen. Ohje on Sabrina Ghayourin
Persiana-kirjasta. Uuteen Sicorro-kirjaan en ole vielä tutustunut.
Että mitähän ihanuuksia sieltäkin löytyy. Nimittäin Persianan
jouduin ostaa omaksi asti.
Vielä pitää mainita, että
varsinainen löytö oli wrapien tortillalätyt. Santa Marian Chapati
bread -lätyt maistuvat vähän toisenlaiselta kuin perinteiset
tortillat. Ne myös lämpenevät näppärästi paistinpannulla.
Ras el hanout -broileriwrapit
n. 2 rkl Ras el hanout -mausteseosta
öljyä
n. 500 g broilerin fileeleikkeitä tai
rintafileitä
suolaa
tortilloja
1 isohko punasipuli ohuen ohueksi
viipaloituna
granaattiomenasiirappia
granaattiomenansiemeniä
Jogurttikastike
pikku nippu minttua silputtuna
400 g turkkilaista jogurttia
2 rkl sumakkia
mustapippuria
suolaa
Sekoita mausteseos ja öljy
tahnamaiseksi. Levitä seos broilereille ja anna maustua hetki.
Valmista sillä välin kastike sekoittamalla ainesosat keskenään.
Paista broilerinfilee pannulla kypsiksi ja viipaloi suupaloiksi.
Täytä tortillat lihalla, sipulilla, kastikkeella ja
granaattiomenansiemenillä. Valuta päälle vielä siirappia ja syö
heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti