Aina hetkittäin minulle tulee
suunnaton himo papuihin. Yhteen aikaan olisin syönyt joka aterialla
kidneypapuja ja yhä edelleen ne ovat suosikkini palkokasvien
laajakirjoisessa maailmassa. Vapun aikaan tein useampaan otteeseen
salaattia, johon käytännössä tuli vain kidneypapuja, kikherneitä
ja vähän mausteita. Aivan superhyvää!
Valkoisia papuja tulee vähemmän
käytettyä, koska alitajuisesti yhdistän ne brittisuosikkiin
paahtoleipä pavuilla tomaattikastikkeesssa (ällöä!). Tässä
papukeitossa olen käyttänyt juuri niitä, mutta voihan keitossa
mitä tahansa papuja. Rahkakerma ja chilikastikekaan eivät ole
pakkoja. Maustettu ruokakerma ja chilijauhe ajavat saman asian.
Papukeitto
tilkka vettä
chilikastiketta
suolaa
Tarjoiluun
vihreitä oliiveja renkaina
Kuori ja pilko sipulit. Paloittele
varsiselleri ja paprika. Laita kasvikset, papu- ja tomaattisäilykkeet
kattilaan. Lisää tilkka vettä niin, ettei soppa pala pohjaan. Kuumenna kiehuvaksi. Anna keiton
kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Paista sillä aikaa
suikaloitu pekoni paistinpannulla ruskeaksi. Viipaloi oliivit. Soseuta keitto. Lisää rahkakerma ja kuumenna.
Mausta keitto pippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile
keitto oliivien ja pekonin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti