K-ruoka -lehdessä oli enemmän kuin herkullisen näköinen Fazerina-juustokakku, niin pitihän se testata ja syöttää työkavereille. Reseptikin oli helpon oloinen, kun ei tarvinnut läträtä kerman ja liivatteiden kanssa.
En ole koskaan ollut Fazerinan ystävä (suklaa ja appelsiini ei vaan mielestäni toimi yhdessä) ja vähän epäilytti, kun Bites-palat ja pohjassa käytetyt keksit paistuivat reilusti appelsiinilta. Lopputulos oli kuitenkin erittäin miedosti appelsiininen, eikä liian makea. Kehuja tuli myös – yllätys yllätys – työkavereilta.
Fazerina-juustokakku
Pohja
150 g Fazerina-täytekeksejä
70 g voita
Täyte
100 g tummaa suklaata
1 pss Fazerina bites -paloja
450 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g ranskankermaa (rasvaa 18 %)
3 pientä kananmunaa
1 ½ rkl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan
(halkaisija 20 cm) pohjalle. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai
muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se
keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta vuoka
jääkaappiin. Sulata taloussuklaa miedolla lämmöllä kattilassa.
Lisää joukkoon puolet Fazerina bites-paloista ja sekoittele, kunnes
suklaat ovat sulaneet. Sekoita tuorejuustot, ranskankerma,
kananmunat, maissitärkkelys ja sokeri kulhossa. Rouhi loput Fazerina
bites -palat veitsellä karkeaksi ja lisää joukkoon. Lisää hieman
jäähtynyt suklaa massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos
vuokaan ja paista uunipellin päällä 150 asteessa noin 75
minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämmössä ja
nosta kakku jääkaappiin. Irrota vuoka vasta, kun kakku on kunnolla
jäähtynyt.
Tää ei voi olla muuta kuin hyvää, nam!
VastaaPoistaHilpeää vappua teille! :)