keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Kausiruokaa

...Joka on kovin muodikasta tänä päivänä. Tämä oli nopea ja yksinkertainen valmistaa. Turskakin on mukavan neutraali kala syötäväksi. Jos joku epäilee puolukan, pekonin ja parsakaalin liittoa, ihan turhaan. Ei mulla muuta.


Turskaa pekonilla ja puolukoilla (kyllä tästä kaksi syö hyvästi)

400 g turskafileitä
300 g parsakaalia
½ pkt pekonia
½ sipuli
½ dl puolukoita
voita
suolaa
mustapippuria

Lämmitä uuni +250 asteeseen. Paloittele parsakaali kukinnoiksi ja viipaloi varsi. Laita ne uunipellille ja sekoita sekaan muutama nokare voita ja suolaa. Paista uunissa 15 minuuttia. Paloittele turska annospaloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi pekoni ja silppua sipuli. Paista sipulia ja pekonia pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää sekaan puolukka ja laita seos kulhoon. Paahda reilu klimppi voita pannulla ruskeaksi. Kaada osa kippoon, mutta jätä pannulle vähän voita kalan paistoa varten. Paista turska pannulla 3 minuuttia molemmilta puolilta. Tarjoa kala puolukka-pekoniseoksen, parsakaalien ja ruskistetun voin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti