sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Hirveän pitkäveteisen päivän paisti

Sunnuntai kaikessa pitkäveteisyydessään on kuin tehty siivoamiseen ja ruoanlaittoon pitkällä kaavalla. Lähes tyhjän jääkaapin peseminen ja hirvipaistin kypsytys uunissa olivat tämän päivän ohjelmanumerot.

Hirvipaistin sain työkaverilta, sen marinointiin käytettävän punaviinin ”korruptiolahjana”, mutta sipulit ostin sentään itse. Paistin maku oli melko mieto, ja suolaa – kuten aina – oli vähän hintsusti. Mutta kylläpä oli maukkaita paahdettuja sellerikuutioita ja porkkanakiekkoja lisäkkeenä.


Hirvenpaisti punaviinissä

noin 1 kg painoinen hirvenpaisti

Marinadiin
½ dl öljyä
1 dl punaviiniä
1 sipuli viipaleina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
muutama laakerinlehti
1 ½ tl suolaa
rosmariinia
mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset joko vankassa muovipussissa tai kulhossa. Laita paisti sekaan. Marinoi yön yli jääkaapissa. Nosta liha lämpenemään pariksi tunniksi huoneenlämpöön ennen paistamista. Pyyhi marinadi lihan pinnalta ja laita liha paistovuokaan. Lämmitä uuni +175-asteiseksi. Tökkää liha uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia. Laske lämpöä +100-asteeseen ja anna kypsyä niin kauan, että mies tulee sunnuntain aamuvuorosta (eli vähintään kuusi tuntia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti