Sunnuntai kaikessa pitkäveteisyydessään
on kuin tehty siivoamiseen ja ruoanlaittoon pitkällä kaavalla.
Lähes tyhjän jääkaapin peseminen ja hirvipaistin kypsytys uunissa
olivat tämän päivän ohjelmanumerot.
Hirvipaistin sain työkaverilta, sen
marinointiin käytettävän punaviinin ”korruptiolahjana”, mutta
sipulit ostin sentään itse. Paistin maku oli melko mieto, ja suolaa
– kuten aina – oli vähän hintsusti. Mutta kylläpä oli
maukkaita paahdettuja sellerikuutioita ja porkkanakiekkoja
lisäkkeenä.
Hirvenpaisti punaviinissä
noin 1 kg painoinen hirvenpaisti
Marinadiin
½ dl öljyä
1 dl punaviiniä
1 sipuli viipaleina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
muutama laakerinlehti
1 ½ tl suolaa
rosmariinia
mustapippuria
Sekoita marinadin ainekset joko
vankassa muovipussissa tai kulhossa. Laita paisti sekaan. Marinoi yön
yli jääkaapissa. Nosta liha lämpenemään pariksi tunniksi
huoneenlämpöön ennen paistamista. Pyyhi marinadi lihan pinnalta ja
laita liha paistovuokaan. Lämmitä uuni +175-asteiseksi. Tökkää
liha uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia. Laske lämpöä
+100-asteeseen ja anna kypsyä niin kauan, että mies tulee
sunnuntain aamuvuorosta (eli vähintään kuusi tuntia).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti