Olimme viime viikonlopun mökillä.
Pakkasimme perjantain työpäivän jälkeen extempore kamat Volvoon
ja lähdimme. Vuokramökillä luksusta ovat meille takka, takkatuli ja
takassa paistetut grillimakkarat, sillä puista muodostuneen
hiilloksen antamaa makua ei mikään hiili- tai kaasugrilli pysty
jäljittelemään. Siihen kumppaniksi tein papu-fetasalaatin (jälleen kerran). Olin ohimennen nähnyt kokeiltavan arvoisen reseptin Arlan
nettisivuilla – toteutus taas omilla
kommervenkeilläni tietysti.
Fetan ei ole pakko olla maustettua,
pavut saavat olla sellaisia mistä itse tykkää (kidneypavut aaah!),
joku voisi käyttää ilmakuivatun kinkun tilalla paistettua pekonia
ja joku toinen verkkomelonia.
(Ties kuinka mones) Papu-fetasalaatti
150 g chilillä maustettua fetaa
öljyssä
200 g papuja (ihan minkälaisia vaan
tölkistä, pakkasesta tai tuoreena)
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
½ cantaloupe-meloni
200 g kirsikkatomaatteja
100 g vihersalaattisekoitusta
100 g ilmakuivattua kinkkua ohuina
siivuina
1 dl silputtua purjoa
Sekoita pavut, sitruunamehu ja reilu
loraus salaattijuuston öljyä. Kuori meloni, poista siemenet ja
paloittele se. Puolita tomaatit. Aseta salaatti lautasille tai
tarjoiluvadille. Levitä päälle pavut ja meloniviipaleet. Asettele
päällimmäiseksi kinkkua, tomaattia, purjoa ja salaattijuustoa.
Mausta vielä suolalla, mustapippurilla ja hyvällä oliiviöljyllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti