Olutpaistin pohjan otin Pirkan sivuilta. Käytin valmiiksi suolattua possun uunilihaa ilman luuta. Ruoka valmistuu vallan mainiosti ilman lihan repimistä luista. Olueksi kannattaa valita makeahko, vähäalkoholinen tumma olut. Lisäkkeeksi tempaisin juuresranskikset, joita meillä on tehty jo aikaisemmin. Kuva ei kummoista laatua ole, kun oli niin kiire syömään :D
Oluessa haudutettu possu
n. 800 g uunilihaa valmiiksi suolattuna
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2,5 dl tummaa olutta
1 rkl sinappia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Kuori ja lohko sipulit. Nosta uunilihat
ja sipulit laakeaan uunivuokaan tai pataan. Kuori ja hienonna
valkosipulinkynnet. Kuumenna olut ja valkosipulit kattilassa. Lisää
sinappi, suola ja pippuri. Sekoita huolellisesti. Kaada kuuma seos
lihojen päälle uunivuokaan. Kypsennä lihoja 150-asteisessa uunissa
noin neljä tuntia, tai kunnes liha on mureaa. Valele lihaa paiston
aikana liemellä.
Juuresranskikset (kahdelle)
300 g lanttua
150 g porkkanaa
2 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
Sinappikastike
1 prk ranskankermaa
1–2 rkl Dijonin kokojyväsinappia
Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi
pitkiksi tikuiksi. Pyörittele kasvikset öljyssä, suolassa ja
pippurissa. Levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista
juuresranskalaisia 225 asteessa 30–35 minuuttia. Kääntele
kypsennyksen loppupuolella ja nosta lopuksi uunin ylätasolle, jotta
ranskalaiset saavat hieman väriä. Sekoita kastikkeen ainekset
keskenään ja tarjoa juuresranskalaisten kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti