maanantai 5. lokakuuta 2015

Omppokauden satoa

Omppopuita ja isoja ompposatoja lienee heillä parhaillaan käsillä, jotka ovat päässeet omakotiasumisen autuuteen. Meillä ei sellaisia puita ole, mutta kaupasta onneksi saa mielestäni niitä parhaita – eli kotimaisia omenia juuri nyt. Tämän ohjeen löysin jonkun viikon vanhasta äitini lahjoittamasta Anna-lehdestä. Calvadosta tai konjakkia on sitten ehdottomasti lisättävä kastikkeeseen.


Normandialainen omenakastike

kirpeitä omppoja reilusti
2 salottisipulia tai 1 keltasipuli
3 rkl voita
2–3 rkl calvadosia tai konjakkia
3 dl vahvaa kanalientä
1 rkl karkeaa dijoninsinappia
1–1 ½ dl kermaa
2 rkl tuoretta rakuunaa tai ripaus kuivattua
suolaa
mustapippuria

Leikkaa omenat kuutioiksi. Silppua sipulit. Kuumenna omena-sipuliseosta voissa kasarissa, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää calvados tai konjakki, kanaliemi ja sinappi. Hauduta hiljalleen noin 10 minuuttia. Kaada kerma kastikkeeseen, lisää rakuuna. Anna hautua hetki. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Tarjoa kastike paistettujen broilerin rintafileiden tai possun fileen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti