Omppopuita ja isoja ompposatoja lienee
heillä parhaillaan käsillä, jotka ovat päässeet omakotiasumisen
autuuteen. Meillä ei sellaisia puita ole, mutta kaupasta onneksi saa
mielestäni niitä parhaita – eli kotimaisia omenia juuri nyt.
Tämän ohjeen löysin jonkun viikon vanhasta äitini lahjoittamasta
Anna-lehdestä. Calvadosta tai konjakkia on sitten ehdottomasti
lisättävä kastikkeeseen.
Normandialainen omenakastike
kirpeitä omppoja reilusti
2 salottisipulia tai 1 keltasipuli
3 rkl voita
2–3 rkl calvadosia tai konjakkia
3 dl vahvaa kanalientä
1 rkl karkeaa dijoninsinappia
1–1 ½ dl kermaa
2 rkl tuoretta rakuunaa tai ripaus
kuivattua
suolaa
mustapippuria
Leikkaa omenat kuutioiksi. Silppua
sipulit. Kuumenna omena-sipuliseosta voissa kasarissa, kunnes sipuli
on pehmeää. Lisää calvados tai konjakki, kanaliemi ja sinappi.
Hauduta hiljalleen noin 10 minuuttia. Kaada kerma kastikkeeseen,
lisää rakuuna. Anna hautua hetki. Mausta kastike suolalla ja
pippurilla. Tarjoa kastike paistettujen broilerin rintafileiden tai
possun fileen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti