lauantai 20. kesäkuuta 2015

Tatti ja possu tahnassa

Juhannus on mennyt vaihtelevassa kelissä Keski-Pohjanmaalla, mutta takuuvarmasti mieheni on jälleen kerran juhannuksen töissä. Ei kai auta hänen edes lotota, kun hänkin sen lottovoittonsa lunasti, kun minut sai (jos nyt pieni huumoripläjäys tähän sallitaan).

Jonkun kerran on tullut tätä herkkusieni-pekonitahnaa tehtyä. Se maistuu erityisen hyvin kauden grillikasvisten tai burgerin kostuttajana. Lisäksi makua voi varioida vaihtamalla tuorejuuston mauksi ihan mitä tykkää.


Herkkusieni-pekonitahna

50 g herkkusieniä grillattuna
2 viipaletta pekonia paistettuna rapeaksi
5 valkosipulinkynttä grillattuna ja kuorittuna
100 g maustettuna tuorejuustoa (Taco toimii aina ja ikuisesti)
2 rkl tuoretta persiljaa
mustapippuria
tarvittaessa suolaa

Sekoita ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tahnaksi. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.


4 kommenttia:

  1. Namskis, näyttää ja kuullostaa hyvältä! Marko on onnellinen mies kun eväät on tälläisiä.
    Toivottavasti ees jouluna on vapaata.

    VastaaPoista
  2. Saapa nähä miten joulun vapaiden käy. Kyllähän se näkyy Markon vatsanseudusta, että hyvillä ruoilla on ollut.

    VastaaPoista
  3. Mulle eräs vanha herra kertoi, että "Syöminen on pääelinkeino." Sitä ohjetta kannattaa meidän jokaisen noudattaa. ;)
    (Sama mies totesi että oon komea kuin Perhon kirkko...revi siitä sitten. ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perhon kirkko :) No, syöminen on aika pitkälti munkin pääelinkeino.

      Poista