Tunnetusti viljaa ja hiilareita välttelevät ovat kokeilleet kaiken maailman lättyviritelmät, joita voisi käyttää pizzapohjina ja tortilloina. Nämäkin Pirkan lätyt sopivat samaan kategoriaan. Lätyt toimivat hyvin, jos ei lastaa niitä täyteen tavaraa. Mutta täytettä pitää ehdottomasti olla, sellaisenaan nämä eivät ainakaan minulle maistu.
Kukkakaalipizzat
1 (800 g) kukkakaali
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
1/4 tl suolaa
mustapippuria
Pinnalle
1 prk maustettua ranskankermaa
fetakuutioita
150 g kurkkua kuutioina
120 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
Leikkaa kukkakaalista lehdet pois.
Hienonna kukkakaali muruiksi tehosekoittimella. Sekoita
kukkakaalimurun joukkoon munat, juustoraaste, suola ja pippuri.
Muotoile massasta lusikan avulla pellille leivinpaperille viisi
pyöreää, ohutta pohjaa halkaisijaltaan 15–20 cm. Paista
+200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes pohjat ovat
kypsyneet ja saaneet hieman väriä. Levitä ranskankerma, feta,
kurkkukuutiot ja kirsikkatomaatit pohjien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti