tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kukkislätyt

Hain justiinsa postista Ottolenghin ja Tamimin kirjan Ottolenghi. Tänään en ehätä siihen paneutua sen kummemmin, mutta päivällinen viritti jo kasvispainotteisiin resepteihin. Jo ennen muuttoa kokeiltavien reseptipinossa on pyörinyt kukkakaalilätyt. Yhdenlaisia olen joskus parisen vuotta sitten tehnyt, enkä oikein lämmennyt tuolloin.

Tunnetusti viljaa ja hiilareita välttelevät ovat kokeilleet kaiken maailman lättyviritelmät, joita voisi käyttää pizzapohjina ja tortilloina. Nämäkin Pirkan lätyt sopivat samaan kategoriaan. Lätyt toimivat hyvin, jos ei lastaa niitä täyteen tavaraa. Mutta täytettä pitää ehdottomasti olla, sellaisenaan nämä eivät ainakaan minulle maistu.


Kukkakaalipizzat

1 (800 g) kukkakaali
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
1/4 tl suolaa
mustapippuria

Pinnalle
1 prk maustettua ranskankermaa
fetakuutioita
150 g kurkkua kuutioina
120 g kirsikkatomaatteja puolitettuina

Leikkaa kukkakaalista lehdet pois. Hienonna kukkakaali muruiksi tehosekoittimella. Sekoita kukkakaalimurun joukkoon munat, juustoraaste, suola ja pippuri. Muotoile massasta lusikan avulla pellille leivinpaperille viisi pyöreää, ohutta pohjaa halkaisijaltaan 15–20 cm. Paista +200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsyneet ja saaneet hieman väriä. Levitä ranskankerma, feta, kurkkukuutiot ja kirsikkatomaatit pohjien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti