Taisin laittaa chermoulan korvan taakse
Yotam Ottolenghin Välimeri lautasella -sarjasta menneenä keväänä. Kokeilin vähän
fiksata pikapikaa ylös kirjoitettuja ainesosaluettelon raaka-aineita.
Tuore korianteri korvautui kuivatulla siemenillä ja
lehtipersiljalla.
Eipä se haittaa, sillä käsittääkseni marokkolaisen chermoulan ”oikeita”
reseptejä on melkein enemmän kuin kastikkeen kokkaajia. Kastiketta
voi käyttää myös marinadina. Itse kokeilin
Yotamin innoittamana maustaa kalaa – perisuomalaista silakkaa.
Chermoula
pari valkosipulinkynttä
2 tl juustokuminaa
korianteria oman maun mukaan (tuoreena
tai siemeninä)
1 sitruunan kuori raasteena
loraus sitruunamehua
½ rkl makeaa savupaprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
tuoretta lehtipersiljaa
suolaa
½ dl oliiviöljyä
Murskaa kuivat mausteet ja valkosipuli
morttelissa tai maustemyllyssä. Lisää sitruunankuori ja -mehu,
öljy ja persilja. Muussaa melko sileäksi. Tarkasta maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti