Luvattoman pitkä tauko näistä
blogihommista, mutta mutta... Työpaikkaa ja paikkakuntaa on taas
vaihdettu. Onneksi tällä kertaa asuinympäristö on niin tuttu,
ettei tarvitse totutella kovin paljon ainakaan ihmisiin.
Elimme toukokuun lähestulkoon
eineksillä ja mieskin pääsi vasta pari viikkoa sitten asumaan
omien töittensä takia saman katon alle kanssani, joten kunnon
aterioita emme ole ehtineet juuri nauttimaan. Uusi Weberin vähän
laadukkaampi grilli on nyt kuitenkin hankittu ja sillä kyllä kelpaa
paistella, kunhan vaan aurinko paistelisi. Mutta asiaan.
Ei kovin kesäistä, mutta naudanpataa
ajattelin tempaista viikonlopun kunniaksi. Hra Oliverin
Fiilisruokaa-kirjan (älytön käännös kirjan alkuperäisestä
nimestä) yksinkertainen Bloody Mary-naudanpata oli pakko kokeilla.
Niin kuin kaikki kirjan reseptit, myös tämä vie useamman tunnin
kypsentää. Naudan sisäpaisti, jonka sain käsiini matkan päästä hypermarketista, oli niin jänkkyä tavaraa, ettei sitä saanut millään konstilla ihan mureaksi. Mutta tarkoitus olisi siis saada liha niin mureaksi, että sen voi repiä hajalle.
Bloody Mary -naudanpata (8 annosta)
1 kilo naudan jänkinpää palaa, kuten
rintaa, selkäpaistia, ulkopaistia...
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
1 sellerimukula
4 pientä punasipulia
rosmariinia (jos tuoretta on tarjolla,
niin tietysti sitä)
2 laakerinlehteä
Bloody Mary -seos
1 sitruunan mehu
700 g paseerattua tomaattia
2 rkl worcestershirekastiketta
muutama tippa tabascoa
3 rkl vodkaa
Kuumenna uuni +130 asteeseen. Paista
öljyssä kasarissa suolattuun ja pippuroituun naudanlihaan ruskea
paistopinta. Pilko kuoritut selleri ja sipulit reiluksi paloiksi. Nosta liha pois kasarista napakan kokoiseen
uunipataan ja laita tilalle kasvikset. Anna paistua 5–10 minuuttia,
kunnes kasvikset ovat vähän pehmenneet. Sekoita Bloody Mary -seos
kannussa ja kaada kasariin. Lisää yrtit ja reilusti suolaa sekä
pippuria. Kiehauta ja kaada lihan päälle. Peitä pata foliolla tai
kostutetulla leivinpaperilla. Kypsennä pataa uunissa 5–6 tuntia
tai niin kauan, että liha alkaa hajota. Tarjoa perunamuusin tai
grillattujen parsojen kera.
Oisko villi ajatus marinoida tuo liha yön yli tuossa Bloody Mary seoksessa, alkoholihan pehmentää lihaa.
VastaaPoistaja sitten hauduttaa padassa.?
Hei Tiina Susanna!
VastaaPoistaEi varmastikaan huono ajatus marinoida lihaa yön ylitse tuossa seoksessa. Silloin tosin jättäisin itse lihan ja kasvisten ruskistuksen väliin.