keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Avomaankurkun parempi salaatti

Grillata ei oikein tällaisilla keleillä huvita, mutta kesäsalaattia voi syödä siitä huolimatta. Uusimassa Glorian ruoka & viini -lehdessä piisaa salaattireseptejä ja vähän muuntelemalla johtuen nykyisen asuinpaikkani hivenen rajoittuneesta kasvistarjonnasta (miksi hyllyssä on sen seitsemää lajia paprikaa, muttei ensimmäistäkään fenkolia?) sain oivallisen salaatin.

Aiemmalta ison kaupungin kauppareissulta mukaan oli tarttunut valkoinen naurisnippu, josta naatit pakastin silputtuna pata- tai muhennosruokaa varten. Käytin jäljellä olleet mukulat salaattiin korvaten niillä retiisin. Pikkunauriita syö ihan ilokseen, sen verta maukkaampia ne ovat kuin myöhäisemmät lajitoverinsa.

Kastike on tämänkin salaatin suola. Vuohen tuorejuusto on niin hyvää, että söin lopun purkin mansikoiden kera. Nam nam nam! Ruoka on vaan aika iloinen asia.

 
Kesäkurkkusalaatti

3 avomaankurkkua
6 retiisiä tai 2 pikkunaurista
½ punasipuli
½ dl tilliä silppuna

Kastike
100 g pehmeää vuohenjuustoa
0,75 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi silputtuna tai murskeena
½ rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa huuhdotut kurkut ja retiisit tai nauriit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja suikaloi myös sipuli. Sekoita kulhossa yhdessä tillin kanssa. Tee kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Sekoita kastike kasvisten joukkoon tai annostele se vasta tarjoamisvaiheessa salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti