Grillata ei oikein tällaisilla
keleillä huvita, mutta kesäsalaattia voi syödä siitä huolimatta.
Uusimassa Glorian ruoka & viini -lehdessä piisaa
salaattireseptejä ja vähän muuntelemalla johtuen nykyisen
asuinpaikkani hivenen rajoittuneesta kasvistarjonnasta (miksi
hyllyssä on sen seitsemää lajia paprikaa, muttei ensimmäistäkään
fenkolia?) sain oivallisen salaatin.
Aiemmalta ison kaupungin
kauppareissulta mukaan oli tarttunut valkoinen naurisnippu, josta
naatit pakastin silputtuna pata- tai muhennosruokaa varten. Käytin
jäljellä olleet mukulat salaattiin korvaten niillä retiisin.
Pikkunauriita syö ihan ilokseen, sen verta maukkaampia ne ovat kuin
myöhäisemmät lajitoverinsa.
Kastike on tämänkin salaatin suola.
Vuohen tuorejuusto on niin hyvää, että söin lopun purkin
mansikoiden kera. Nam nam nam! Ruoka on vaan aika iloinen asia.
Kesäkurkkusalaatti
3 avomaankurkkua
6 retiisiä tai 2 pikkunaurista
½ punasipuli
½ dl tilliä silppuna
Kastike
100 g pehmeää vuohenjuustoa
0,75 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi silputtuna tai
murskeena
½ rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Leikkaa huuhdotut kurkut ja retiisit
tai nauriit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja suikaloi myös sipuli.
Sekoita kulhossa yhdessä tillin kanssa. Tee kastike sekoittamalla
ainekset keskenään. Sekoita kastike kasvisten joukkoon tai
annostele se vasta tarjoamisvaiheessa salaatin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti