Täällä länsirannikolla asuessani
olen väistämättä joutunut käyttämään pitkään koulun penkillä tankattua ruotsin kieltä.
Ja ihan hyvä niin.
Paikallinen lehtitarjonta on hieman erilaista kuin muualla Pohjanmaalla (P-, K- ja E-), sillä
kauppojen lehtihyllyjen kielijakauma kahden virallisen kielen osalta on puolet ja puolet.
Ruotsalaiset ruokalehdet ovat mielenkiintoista tutustuttavaa jo
entisen toimittajan taustani vuoksi. Yllättävä reseptien
yksinkertaisuus leimasi ainakin Elle Vin & Mat -lehteä. Enkä
tarkoita tätä pahalla.
Provencalen lehtipihviä olen tehnyt jo
muutamaan otteeseen, vaikka ruoka syksyyn sopiikin paremmin. Tämä
ruoka on mainio viikonlopun aloitusruoka nopeutensa ja
yksinkertaisuutensa takia. Olen kokeillut valmistaa ruoan naudan kulma- ja
sisäpaistista. Molemmilla lopputulos on ollut yhtä hyvä, vaikka
kulmapaisti saattaa olla sitkaisempaa.
Lyxig lövbiff Provencale (4–6
hengelle)
800 g lehtipihviä
voita
1 keltasipuli hienonnettuna
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
3 dl ranskankermaa (rasvaa vähintään
28 %)
4–5 rkl Provencen sinappia
suolaa
mustapippuria
Provencen sinappia voi olla vaikea
löytää, joten tee sinappi itse seuraavalla ohjeella:
1 dl ranskalaista sinappia
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl hienonnettua, grillattua paprikaa
Suikaloi lehtipihvit ja paista ne
voissa sipulin kanssa. Siirrä kattilaan tai pataan. Kaada vesi
pannun kautta kattilaan. Lisää liemikuutio, ranskankerma ja
sinappi. Sekoita hyvin.Anna porista hetken. Lisää suolaa ja
pippuria makusi mukaan. Soosi ei juuri tarvitse suolaa, koska sinappi
maustaa sen hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti