tiistai 21. huhtikuuta 2015

Nokilohi

He, jotka eivät voi syödä grillimakkaran mustunutta kuorta, voivat hyvillä mielin skipata seuraavan reseptin. Nokilohi nimittäin käryää ja jättää pannun pohjalle todella myrkyllisen näköisen mustan karstan. Mutta on hyvää.

Ohjeen otin viimeisimmästä Glorian ruoka & viinistä. Uutistoimittaja Piia Pasasen reseptikokonaisuus lehdessä oli muutenkin parasta antia sitruunaisine suklaakakkuineen (en aio kuitenkaan kokeilla) ja poro-leipäjuustopiirakoineen (josta sainkin idean viikonlopulla häämöttäviin karaokekarkeloihin mieheni siskon luona).

Omasta nokilohestani oregano uupui kauppareissu-unohduksen takia ja curryjauhe sen takia, että inhoan sitä. Cayennepippuria laitoin sen tulisuuden vuoksi varovasti. Seuraavalla kerralla uskallan laittaa koko määrän.


Pasasen nokilohi

1 kg nahallista lohifileetä
1 dl voisulaa

Mausteseos
2 rkl paprikajauhetta
2 tl mustapippuria
2 tl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua oreganoa
(2 tl curryjauhetta)
2 tl (palmu)sokeria
1 tl cayennepippuria
2–3 tl suolaa

Sekoita mausteseoksen aineet keskenään. Viipaloi lohi annospaloiksi ja kasta sulatettuun voihin. Mausta mausteseoksella ja paista grillissä valurautapannulla tai muurikalla ensin nahkapuoli ylöspäin. Anna hiillostua kunnolla tummaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti