He, jotka eivät voi syödä
grillimakkaran mustunutta kuorta, voivat hyvillä mielin skipata
seuraavan reseptin. Nokilohi nimittäin käryää ja jättää pannun
pohjalle todella myrkyllisen näköisen mustan karstan. Mutta on
hyvää.
Ohjeen otin viimeisimmästä Glorian
ruoka & viinistä. Uutistoimittaja Piia Pasasen
reseptikokonaisuus lehdessä oli muutenkin parasta antia
sitruunaisine suklaakakkuineen (en aio kuitenkaan kokeilla) ja
poro-leipäjuustopiirakoineen (josta sainkin idean viikonlopulla
häämöttäviin karaokekarkeloihin mieheni siskon luona).
Omasta nokilohestani oregano uupui
kauppareissu-unohduksen takia ja curryjauhe sen takia, että inhoan
sitä. Cayennepippuria laitoin sen tulisuuden vuoksi varovasti. Seuraavalla kerralla uskallan laittaa koko määrän.
Pasasen nokilohi
1 kg nahallista lohifileetä
1 dl voisulaa
Mausteseos
2 rkl paprikajauhetta
2 tl mustapippuria
2 tl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua oreganoa
(2 tl curryjauhetta)
2 tl (palmu)sokeria
1 tl cayennepippuria
2–3 tl suolaa
Sekoita mausteseoksen aineet keskenään.
Viipaloi lohi annospaloiksi ja kasta sulatettuun voihin. Mausta
mausteseoksella ja paista grillissä valurautapannulla tai muurikalla
ensin nahkapuoli ylöspäin. Anna hiillostua kunnolla tummaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti