Vuosi kaupalla kokeilulistalla ollut possun sydän pääsi tänään
vihdoin kokeiltavaksi. Ajattelin lähestyä vierasta raaka-ainetta
helpoimmalla tavalla eli maustamalla sitä reilusti. Ihan
mahdottomasti ajatus possun sydämestä lautasella ei kuitenkaan kauhistuttanut,
sillä olen syönyt hirven sydäntä. Sydän ei mielestäni
maultaan eroa juuri lainkaan paistista, fileestä, niskasta... Maksan
syöminen vaatii paljon enemmän makuhermoilta. Sama minkä otuksen
sydäntä aikoo nauttia, on hyvä muistaa, ettei ruoka valmistu käden käänteessä. Sydänliha kun ei mureudu hetkessä.
Sydän-paprika-tomaattipata
150 g sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 varsisellerin vartta
200 g porkkanaa
200 g paprikaa
300 g possun sydäntä
makeaa paprikajauhetta
savustettua paprikajauhetta
juustokuminaa
cayennepippuria
suolaa
1 tlk tomaattimurskaa
lihalientä
Pilko kasvikset. Kuullota niitä öljyssä isossa kattilassa,
kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä. Nosta kasvikset
kattilasta. Siivoa possun sydämestä kalvot sekä verisuonet ja pilko
reiluhkoiksi palasiksi. Paista sydämen palaset ja mausteet samassa
kattilassa kuin kasvikset. Laita kasvikset sydämen sekaan ja lisää
tomaattimurska sekä lihaliemi. Hauduta pari tuntia hiljaisella
tulella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti