sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Sydämellistä possupataa

Vuosi kaupalla kokeilulistalla ollut possun sydän pääsi tänään vihdoin kokeiltavaksi. Ajattelin lähestyä vierasta raaka-ainetta helpoimmalla tavalla eli maustamalla sitä reilusti. Ihan mahdottomasti ajatus possun sydämestä lautasella ei kuitenkaan kauhistuttanut, sillä olen syönyt hirven sydäntä. Sydän ei mielestäni maultaan eroa juuri lainkaan paistista, fileestä, niskasta... Maksan syöminen vaatii paljon enemmän makuhermoilta. Sama minkä otuksen sydäntä aikoo nauttia, on hyvä muistaa, ettei ruoka valmistu käden käänteessä. Sydänliha kun ei mureudu hetkessä.


Sydän-paprika-tomaattipata

150 g sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 varsisellerin vartta
200 g porkkanaa
200 g paprikaa
300 g possun sydäntä
makeaa paprikajauhetta
savustettua paprikajauhetta
juustokuminaa
cayennepippuria
suolaa
1 tlk tomaattimurskaa
lihalientä

Pilko kasvikset. Kuullota niitä öljyssä isossa kattilassa, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä. Nosta kasvikset kattilasta. Siivoa possun sydämestä kalvot sekä verisuonet ja pilko reiluhkoiksi palasiksi. Paista sydämen palaset ja mausteet samassa kattilassa kuin kasvikset. Laita kasvikset sydämen sekaan ja lisää tomaattimurska sekä lihaliemi. Hauduta pari tuntia hiljaisella tulella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti