Kevätpiirasta pukkaa, vaikka sää ei
suosi sitten lainkaan. Reseptin pohjan otin talteen Pirkasta ja vähän
fiksailin sitä omaan hoppuuni sopivaksi. Viitseliäs tekee
piirakkapohjansa itse ja sivelee kurpitsaviipaleet
valkosipuliöljyllä. Piirakka sopii myös myöhäiselle aamiaiselle,
jotka näin pitkinä pyhinä ovat melko todennäköisiä.
Feta-kesäkurpitsapiirakka
1 pkt valmista piirakkataikinaa
Täyte
1 tlk fetajuustoa
2 kananmunaa
1½ dl maitoa
2 rkl pestoa
mustapippuria
200 g kesäkurpitsaa ohuina viipaleina
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
Marinoidut tomaatit
250 g kirsikkatomaatteja
1 rkl neitsytoliiviöljyä
2 tl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
tuoreita basilikanlehtiä
Taputtele sulanut taikina voidellun
irtopohjavuoan (noin 20 cm halkaisijaltaan) pohjalle ja reunoille noin 3 cm:n
korkeudelle. Hienonna fetajuusto haarukalla ja levitä tasaisesti
piirakkapohjalle. Vatkaa munat, maito, pesto ja mustapippuri
sekaisin. Kaada muna-maitoseos pohjan päälle. Leikkaa kesäkurpitsa
ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä ja peitä piirakan
pinta tiheästi limittäin ladotuilla viipaleilla. Hienonna
valkosipulinkynsi ja sekoita oliiviöljyyn. Voitele kesäkurpitsat
valkosipuliöljyllä. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla
35–40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä.
Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita
kulhossa öljy ja balsamiviinietikka. Lisää ripaus suolaa ja
pippuria. Sekoita joukkoon kirsikkatomaatit. Anna maustua
huoneenlämmössä. Lisää tuoreita basilikanlehtiä juuri ennen
tarjoilua. Lusikoi marinoituja kirsikkatomaatteja piirakan päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti