Yle Teeman kevään aiheena on ollut
ruoka. Ilokseni kanava on muiden herkkujen lisäksi (Asia on pihvi,
Patakakkonen, Rick Steinin Intian seikkailut, Ruoka-Suomi jne...)
esittänyt Yotam Ottolenghin Välimerta käsittelevää ruokasarjaa.
Parhaillaan esityksessä on jo toinen saman alueen ruokia käsittelevä
sarja.
Alun perin Israelista kotoisin olevan,
nyttemmin brittiläistyneen Ottolenghin ruoanlaittoa leimaa sitruunat
ja kasvispainotteisuus... Joka ei allekirjoittanutta
nykymieltymyksilläni haittaa yhtään (nimimerkki Koko viikon
linssilaatikkoa työlunchboxissa eväänä). Ja sitruunanhan ottaisin
ruoka-aineista autiolle saarelle juuston ja valkosipulin lisäksi.
Tämän selleri-sitruunasalaatin
nappasin Tunisian jaksosta, jossa Yotam valmisti tätä pikkukalojen
kaveriksi. En ole salaattia vielä kalan kanssa nauttinut, mutta
kuvittelisinpa, että grillattujen ahventen kanssa se passaa varsin
hyvin. Eikä haittaa, vaikka varsiselleri on salaatissa raakana.
Yotamin selleri-sitruunasalaatti
4 varsisellerin vartta
1 iso paahdettu vihreä paprika
(lehti)persiljaa
1 valkosipulinkynsi
1 sitruuna
kourallinen hyvälaatuisia oliiveja
ripaus chilihiutaleita
oliiviöljyä
suolaa
Pilko varsiselleri erittäin pieniksi
kuutioiksi. Paloittele ronskimmin paprika. Silppua persilja ja
valkosipuli. Kuori veitsellä leikaten sitruuna. Älä jätä siihen
valkoista kalvoa, sillä se on kitkerää. Paloittele kuorittu
sitruuna. Sekoita kaikki ainesosat kulhossa ja lisää suolaa, chiliä
ja öljyä. Maista ja fiksaa maku kohdalleen. Salaatti on
parhaimmillaan hetken maustumisen jälkeen huoneenlämpöisenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti