sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Sinihomejuusto-avokadokeitto

Muuttoa valmistellessa ja muuttaessa on mennyt muutama viikko. Yhä pitää tietysti kiirettä ja insinööriopintojen vihoviimeinen tenttipäivä häämöttää huomisessa. Mutta joltiselleenkin olemme asettuneet meren äärelle pitkästä aikaa.

Uuden asunnon ensimmäinen yhteinen ateria oli sinihomejuustokeitto avokadosalsalla höystettynä. Nautimme sen valkoisten transboxien päällä istuen ilman ruokajuomaa, koska kaikki juoma-astiat olivat vielä tuolloin laatikoissa.

Keitto on oikea superlöytö Valion reseptisivuilta, joilla vierailen todella harvoin hankalan sivustorakenteen takia. Ilman avokadohöystöä keitto ei ole yhtään mitään, joten hop hop! Jokahinen nyt vaan avokadokaupoille ja kypsyttelemään niitä syöntikelpoisiksi.


Sinihomejuusto-avokadokeitto (kahdelle)

100 g sipulia
100 g kevätsipulia tai purjon valkoista osaa
1 rkl voita
4 dl vettä
2 dl kuohukermaa
1 kasvisliemikuutio tai loraus kasvisfondia
sinihomejuustoa oman maun mukaan (eli reilusti)
mustapippuria

Avokadohöystö
200 g avokadoa
2 tomaattia tai 1½ kourallista kirsikkatomaatteja
1 varsi kevätsipulia
½–1 punaista chilipalkoa
1 limetin mehu
1 rkl öljyä
mustapippuria
suolaa

Tee ensin avokadosalsa. Poista avokadon siemen ja irrota hedelmäliha kuoresta. Pilko kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi. Yhdistä.
Hienonna sipulit. Kuullota ne voissa kattilassa. Lisää vesi, ruokakerma ja liemikuutio. Kiehauta ja lisää juusto murusteltuna. Anna keiton kiehahtaa uudelleen. Soseuta sauvasekoittimella.
Annostele höystö keiton päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti