keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Tehokeitto

Olen syönyt pari päivää todella huonosti ja nyt turvottaa. Huolimatta 14 tunnin paastosta aamuisen laboratoriokäynnin takia luomet lupsuivat nesteen kertymisestä. Hyvä kun eteensä näki. Onneksi tänään sai keskittyä ruoanlaittoon, joka tosin vei vain vartin.

Luulisi tällä keitolla kropan tulevan ojennukseen. Se sisältää pinaattia, kananmunaa ja avokadoa. Enää granaattiomena ja lehtikaali puuttuvat. Ohjeen löysin Kotivinkin pääsiäisnumerosta. Enpä tiedä, onko minusta tulossa keski-ikäinen, mutta Kotivinkin näytenumero oli ihan mukavaa luettavaa. Vai lieneekö kokemus vain jotakin entiseen ammattiin liittyvää?


Pinaatti-purjokeitto avokadolla (kahdelle hyvän ruokahalun omaavalle) 

50 g purjoa suikaleina
nokare voita
(2 rkl vehnäjauhoa suurustamiseen)
6 dl täysmaitoa
1 pss (150 g) pakastepinaattia
suolaa
valkopippuria 

Höyste
2 kananmunaa keitettynä kovaksi
1 avokado
loraus sitruunamehua
mustapippuria
suolaa 

Tee ensin höyste. Kuori kananmunat ja muhenna ne kulhossa. Irroita avokadosta hedelmäliha ja muussaa se kananmunien joukkoon. Mausta seos sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla.
Tee keitto. Kuullota purjo pehmeäksi voissa, pinnoitetussa kattilassa. Lisää maito kattilaan ja kiehauta. Lisää pinaatti ja keitä vielä hetki. Mausta keitto suolalla ja valkopippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti