Setä Oliver on tehnyt vuosien varrella TV-sarjoissaan sen sata
panzanellaa. Ikänä itse en ole kokeillut, mutta erikoisia
tomaatteja kaupasta löytäessäni päätin kokeilla. Taloudessamme
sattui tuolloin olemaan tarjolla ruisvuokaleipää nimeltään
PikkuKartano. Yleensä kun ei mitään leipää ole tarjolla.
Kuivatin salaattia varten yhden leipäviipaleen. Siis sen päätypalasen, jota kukaan
ei huoli. Ja sitten likoamaan tomaattinesteisiin. Kestihän se
pehmetä vähän toiseen tyyliin kuin ranskanpulla olisi vettynyt.
Ruis-panzanella
viipale kuivettunutta ruisleipää
600 g kaikenlaisia, kypsiä tomaatteja
1–2 rkl kapriksia
basilikaa
puna- tai valkoviinietikkaa
hyvää neitsytoliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
mozzarellaa
Murenna parhaan kykysi mukaan leivänkäppyrä kulhoon. Pilko
tomaatit mielivaltaisesti ja kippaa myös kulhoon. Silppua kaprikset
ja basilikan lehdet ja lisää salaattiin. Mausta reilusti etikalla,
oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua puolisen
tuntia tai kunnes leipä on pehmennyt. Laita tarjolle
mozzarellapallosten kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti