perjantai 11. huhtikuuta 2014

Ruis-panzanella

Setä Oliver on tehnyt vuosien varrella TV-sarjoissaan sen sata panzanellaa. Ikänä itse en ole kokeillut, mutta erikoisia tomaatteja kaupasta löytäessäni päätin kokeilla. Taloudessamme sattui tuolloin olemaan tarjolla ruisvuokaleipää nimeltään PikkuKartano. Yleensä kun ei mitään leipää ole tarjolla. Kuivatin salaattia varten yhden leipäviipaleen. Siis sen päätypalasen, jota kukaan ei huoli. Ja sitten likoamaan tomaattinesteisiin. Kestihän se pehmetä vähän toiseen tyyliin kuin ranskanpulla olisi vettynyt.

Ruis-panzanella

viipale kuivettunutta ruisleipää
600 g kaikenlaisia, kypsiä tomaatteja
1–2 rkl kapriksia
basilikaa
puna- tai valkoviinietikkaa
hyvää neitsytoliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
mozzarellaa

Murenna parhaan kykysi mukaan leivänkäppyrä kulhoon. Pilko tomaatit mielivaltaisesti ja kippaa myös kulhoon. Silppua kaprikset ja basilikan lehdet ja lisää salaattiin. Mausta reilusti etikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua puolisen tuntia tai kunnes leipä on pehmennyt. Laita tarjolle mozzarellapallosten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti