On se vaan uskomatonta, miten saa hevin makkaramiehen syömään
kasviksia. Turhaan möykkäröidään hyvästä pihvin paistajasta.
Kasvisten jalostaminen maistuviksi salaateiksi ja lisäkkeiksi se se
on taitolaji jos joku. Vielä isompi taikatemppu se on kauden
kasviksista eli kotimaisista perinteisistä kevättalven juureksista.
Tämä paahdettu juuressalaatti maistui minun lisäkseni
aviosiipalleni ja isälleni niin hyvin, että se päätyi heti
talteen ruokakansiooni. Itse voisin syödä pelkkää salaattia ilman
mitään liha-, kala- tai broilerihöysteitä. Reseptin pohjan olen
löytänyt jostain vanhasta Pirkasta ja se löytyy myös Pirkannettisivuilta.
Juuresten ravintosisältöjä tutkaillessani Finelin sivuilta
huomasin hämmästyksekseni palsternakan ja lantun sisältävän
enemmän hyvää omega-3:sta kuin omega-6:sta. Samoin esimerkiksi
valkokaali ja nauris sisältävät hyvässä suhteessa näitä
rasvahappoja.
Juuressalaatti
300 g porkkanaa
200 g palsternakkaa
300 g lanttua
150 g juuriselleriä
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 Granny Smith -omppo
2 dl suolakurkkukuutioita
70 g punasipulia hienonnettuna
1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
Kastike
1 tlk kermaviiliä
2 rkl kapriksia hienonnettuna
mustapippuria
suolaa
tilkka etikkaa
Kuori juurekset. Kuutioi ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna
valkosipulinkynnet. Levitä juureskuutiot ja valkosipuli pellille
leivinpaperin päälle. Valuta kasviksille öljyä ja lisää ripaus
suolaa ja mustapippuria. Paista juureksia 200 asteessa uunin
keskitasolla noin 30 minuuttia, kääntele lastalla puolessa välissä.
Jäähdytä kasvikset haaleaksi.
Kuutioi suolakurkku ja hienonnan kuorittu punasipuli. Pese ja
kuutioi omena.
Pane salaattiainekset kulhoon. Sekoita kastikkeen ainekset
keskenään ja sekoita nostellen salaatin joukkoon. Anna
juuressalaatin maustua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti