Jossain vaiheessa seurasimme
todella antaumuksella mieheni kanssa Euroviisuja. Teimme omia veikkauslistoja sun muuta. Lordin voiton
jälkeen kisat eivät ole enää niin hekumallista innostusta
aiheuttaneet, mutta kyllä ainutlaatuinen (monessakin mielessä)
musiikkispektaakkeli tulee joka vuosi luurattua ja kuunneltua. Harmi
vaan, että vedonlyöntitoimistojen sotkeutuminen voittajan
veikkailuun ei jätä nykyään mitään jännitettävää.
Ehkä
nyttemmin oleellisemmaksi on noussut musiikin kuuntelun lomassa
nautittava tarjoilu. Usein se on meillä ollut lajitelma
erikoisjuustoja, tänä vuonna saaristolaisleipää ja
lohi-tuorejuustohyrriä. Norjalainen lohi kärsi lopullisen tappionsa
meidän kotitaloudessamme, kun yritimme muuttomme aikaan taistellen
saada syödyksi kilon painoisen fileen. Kuinkas kävikään,
paistetun lohen rippeet oli pakko nakata biojäteastiaan. Ei enää ikinä norjalainen lohi ui meidän kauppapussiimme.
Siispä
lohi-tuorejuustohyrriin kannattaa käyttää suomalaista tai
hätätilassa ruotsalaista kirjolohta tai lohta, graavattuna tai
kylmäsavustettuna. Onni on asua rannikolla, koska näissä
kaupungeissa kalatarjonta on parempi ja löydettävissä on myös
paikallisia tuotteita. Viitseliäs viipaloi lohen ohuen ohuiksi
siivuiksi itse. Allekirjoittanut on laiska, eikä sitä tee.
Lohi-tuorejuustohyrrät (15
kpl)
190 g graavattua tai
kylmäsavustettua lohta viipaleina
100–120 g maustamatonta
tuorejuustoa (itse suosin Philadelphiaa, koska siinä on eniten makua
ja vähiten sokereita)
½ sitruunan mehu
loraus kermaa
tilliä silputtuna
Levitä lohiviipaleet kelmun
päälle hieman limittäin. Mausta tuorejuusto sitruunalla ja
notkista se kermatilkalla. Levitä juusto lohimatolle. Ripottele
päälle tilliä makusi mukaan. Rullaa kelmun avulla rullaksi. Pakkaa
pötkylä vielä folioon ja nosta pakastimeen kohmettumaan tunniksi
jos toiseksi. Viipaloi suupaloiksi ja nautiskele saaristolaislimpun
kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti