lauantai 10. toukokuuta 2014

Euroviisustudionaposteltavaa

Jossain vaiheessa seurasimme todella antaumuksella mieheni kanssa Euroviisuja. Teimme omia veikkauslistoja sun muuta. Lordin voiton jälkeen kisat eivät ole enää niin hekumallista innostusta aiheuttaneet, mutta kyllä ainutlaatuinen (monessakin mielessä) musiikkispektaakkeli tulee joka vuosi luurattua ja kuunneltua. Harmi vaan, että vedonlyöntitoimistojen sotkeutuminen voittajan veikkailuun ei jätä nykyään mitään jännitettävää.

Ehkä nyttemmin oleellisemmaksi on noussut musiikin kuuntelun lomassa nautittava tarjoilu. Usein se on meillä ollut lajitelma erikoisjuustoja, tänä vuonna saaristolaisleipää ja lohi-tuorejuustohyrriä. Norjalainen lohi kärsi lopullisen tappionsa meidän kotitaloudessamme, kun yritimme muuttomme aikaan taistellen saada syödyksi kilon painoisen fileen. Kuinkas kävikään, paistetun lohen rippeet oli pakko nakata biojäteastiaan. Ei enää ikinä norjalainen lohi ui meidän kauppapussiimme.

Siispä lohi-tuorejuustohyrriin kannattaa käyttää suomalaista tai hätätilassa ruotsalaista kirjolohta tai lohta, graavattuna tai kylmäsavustettuna. Onni on asua rannikolla, koska näissä kaupungeissa kalatarjonta on parempi ja löydettävissä on myös paikallisia tuotteita. Viitseliäs viipaloi lohen ohuen ohuiksi siivuiksi itse. Allekirjoittanut on laiska, eikä sitä tee.


Lohi-tuorejuustohyrrät (15 kpl)

190 g graavattua tai kylmäsavustettua lohta viipaleina
100–120 g maustamatonta tuorejuustoa (itse suosin Philadelphiaa, koska siinä on eniten makua ja vähiten sokereita)
½ sitruunan mehu
loraus kermaa
tilliä silputtuna

Levitä lohiviipaleet kelmun päälle hieman limittäin. Mausta tuorejuusto sitruunalla ja notkista se kermatilkalla. Levitä juusto lohimatolle. Ripottele päälle tilliä makusi mukaan. Rullaa kelmun avulla rullaksi. Pakkaa pötkylä vielä folioon ja nosta pakastimeen kohmettumaan tunniksi jos toiseksi. Viipaloi suupaloiksi ja nautiskele saaristolaislimpun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti