keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Purjo-vuohenjuustokeitto

Edellisestä reseptipäivityksestä on vierähtänyt. Syynä yllättävä työtilaisuus ja tuleva muutto lähemmäs tulevaa työpaikkaa. Kaupan päälle hankin vielä kevätflunssan.

Kasvisruoka maistuu kaikesta häslingistä huolimatta yhä paremmin. Kasvisruoassa on myös se hyvä puoli, että ruoat kypsyvät yleensä nopsaan. Tämä keitto sopii kevätpäivään paremmin kuin hyvin. Ruokaisuutta se saa oikeasta kermasta ja vuohenjuustosta. Valkohomepäällysteinen vuohenjuusto ei ole minun juttuni, joten käytän keittoon pehmeää, levittyvää vuohenjuustoa. Yrittämisestä huolimatta en ole päässyt jyvälle valkohomevuohenjuustosta, vaikka olen valmis elämään vaikka vuoden pelkkää juustoa syöden.


Purjo-vuohenjuustokeitto (kahdelle)

100 g sipulia silputtuna
½ vihreä omena
1 rkl voita
400 g purjoa suikaloituna
4 dl kasvis- tai kanaliemeä
120 g vuohentuorejuustoa tai -valkohomejuustoa
1 dl kermaa
rakuunaa
suolaa
mustapippuria

Pinnalle
silputtua ruohosipulia

Silppua sipuli, pese ja suikaloi purjo. Paloittele omena. Kuullota purjo-omena-sipuliseos voissa. Lisää liemi ja rakuuna. Anna hautua 15 minuuttia.
Lisää paloiteltu juusto ja soseuta keitto. Lisää kerma ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Ripottele keiton pinnalle ruohosipulisilppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti