tiistai 18. helmikuuta 2014

Pekan juustoinen kermakammoitus

Karmean hankalaselkoiset ruokanimet jatkuvat. En taida tässä ryhtyä avaamaan tämän nimen taustaa sen enempää kuin totean vain, että reseptin pohja on tiramisuvaahdon ohje Karpin keittokirjasta. Selvää lienee, että jälkiruoka koostuu lähes pelkästä rasvasta.

Alkuperäisessä ohjeessa käytetään makeutusainetta tai vastaavaa tuotetta, itse makeutin vaahdon ripauksella lakritsijauhetta (joka itsessään on todella makeaa ja sisältää hiilihydraatteja) ja pienenpienellä tilkalla kahvilikööriä.

Tiramisuvaahto (kolmelle)

2 pientä kananmunaa
250 g mascarponejuustoa
makeutusta
2 tl vahvaa, kylmää kahvia

Erottele keltuaiset valkuaisista kahteen kulhoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi ja lisää sekaan vähitellen mascarpone koko ajan sekoittaen. Mausta seos. Lisää valkuisvaahto seokseen varovasti nostellen. Jaa annoslaseihin tai -kulhoihin ja nosta kylmään asettumaan hetkeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti