Tämän komeahkolta kalskahtavan ruokalajin taakse piiloutuvat Valion Musta Salaneuvos, kylmäsavuhärkäleikkeleet, vihersalaatti retiisillä ja puolukkavinegretti. Eli perinteinen ruokaisa salaatti. Ohje on ihan omasta päästä.
Jälkiruoaksi nautimme tiramisuvaahtoa, jonka reseptin postaan huomenna.
Mustan Salaneuvoksen rapsakka härkätaistelu (kahdelle)
salaattia maun mukaan (vihersalattisekoitus sopii oikein hyvin)
125 g retiisiä viipaloituna
100 g Mustaa Salaneuvos-juustoa kuutioina, kolmioina tai viipaleina
100 g kylmäsavuhärkää
Puolukkavinegretti
0,75 dl puolukoita
2 rkl siideri- tai omenaviinietikkaa
3–4 rkl hyvää neitsytoliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Asettele salaatit laakealle vadille tai isolle, matalalle lautaselle. Lisää ohueksi viipaloitu retiisi. Paloittele juusto haluamallasi tavalla. Rullaa kylmäsavuhärkäviipaleet rulliksi. Asettele härkä ja juusto kauniisti salaatin päälle.
Valmista vinegretti murskaamalla puolukat puolihuolimattomasti. Lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Tarkista maku. Annostele salaatin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti