Mielestäni yksi maukkaimpia
talvikeittoja on minestronesoppa. Se on myös hyvin
ympäristötietoinen ruoka, koska siihen voi upottaa melkein mitä
tahansa jämiä: chilin puolikkaan, vähän nuutuneet varsisellerin
varret, tomaattipyreen jämät, vanhat juuston kannikat...
Meillä minestronekeittoon ei tule
pastaa tai perunaa, vaan palkokasveja. Linssit ovat tässä
tarkoituksessa erityisen nopsia käyttää.
80 g pekonia kuutioina
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä viipaleina
1 iso porkkana kuutioituna
1 sellerin varsi
tai 1,5 tl sellerijauhetta
½ tlk tomaattimurskaa tai kuorittuja,
säilöttyjä tomaatteja
1 dl haluamiasi linssejä
1 l lihalientä
mustapippuria
suolaa
juustoa ja tuoretta basilikaa
tarjoiluun
Ruskista pekoni kattilan pohjalla.
Lisää sipulit ja varsiselleri ja kuullottele hetki. Lisää
porkkana, tomaattisäilyke, lihaliemi ja kylmällä vedellä
huuhdellut linssit. Keittele noin 20 minuuttia. Mausta
mustapippurilla ja suola. Tarkista maku. Annostele lautasille ja
ripottele päälle juustoraastetta ja silputtua basilikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti