Löysin viimeinkin alueen ainoasta
erikoisliikkeestä sumakkia. Purkissa luki, että käytetään
salaatteihin ja voileipiin. Lähempi tarkastelu internetin
ihmeellisessä maailmassa paljasti, ettei suomen kielellä ole juuri
sumakkireseptejä. Siispä ihan itse säveltämään ja kokeilemaan
vähän sitä sun tätä.
Voileipiä meillä ei sattuneesta
syystä harrasteta, joten ruoan oli oltava jotakin salaattimaista.
Kaalistahan sitä saa valmistettua huokeasti. Ja pavut sopivat
melkein mihin tahansa salaattiin. Siinähän se resepti sitten jo
olikin.
Sumakkia olen kokeillut tämän salaatin lisäksi kannen alla haudutettuihin lihapulliin ja broilerivartaisiin sekä jo täällä jakamaani tomaatti-papu-fetasalaattiin.
Sumakilla maustettu
punakaali-papusalaatti
500–600 g punakaalia ohuina
suikaleina
50 g punasipulia ohuina viipaleina
1 pkt valutettuja kidneypapuja
1,5 dl majoneesia
1,5 rkl etikkaa
1,5 rkl sumakkia
mustapippuria
suolaa
Sekoita kaaliin ja sipuliin etikka ja
suola huolellisesti. Lisää majoneesi ja sumakki. Sekoita jälleen
huolellisesti. Lisää mustapippuri ja pavut. Anna maustua
jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Sekoita välillä ja
tarkasta maku. Lisää tarvittaessa mausteita tai majoneesia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti