tiistai 22. lokakuuta 2013

Juusto-hirvipata

Siippani tuli viime viikonloppuna Miehen ikään eli hän on nyt virallisesti keski-ikäinen. Aikoinaan ensituttavuus kaustislaiseen juustopaistiin ei tehnyt häneen säväystä. Lihanpalaset maitotuotteessa eivät sytyttäneet ja hieman lämmennyt juustokin narskui hampaissa ikävästi. Nykyään mieheni rakastaa juustopaistia, kun käytän siinä vain tilkan kermaa ja muuten nesteenä lihalientä. Siispä synttäripäivän atriaksi valikoitui leipäjuustoa hyödyntävä pataruoka, juusto-hirvipata.

Ohjeen olen onkinut Kotilieden parhaat pihvit, paistit ja padat -kirjasta. Lihana voi käyttää hirven sijasta poroa. Venäläiset suolakurkut tuovat pataan ihan oman herkullisen happaman säväyksensä, niin erilainen on niiden maku verrattuna perinteisiin suolakurkkuihin.

Juusto-hirvipata

500 g hirvenlihaa palasina
voita paistamiseen
2 isoa sipulia
2 isoa porkkanaa
lihalientä
mustapippuria
2–3 (venäläistä) suolakurkkua
1 dl kermaa
300 g leipäjuustoa kuutioina
suolaa

Käristä lihat useammassa erässä kuumalla pannulla. Laita lihat, pilkotut porkkanat ja sipulit isoon pataan ja paistele hetki. Lisää lihalientä niin, että liha-kasvisseos ei aivan peity. Rouhaise päälle mustapippuria. Hauduta tunti ja lisää kuutioitu suolakurkku. Hauduta vielä tunti ja lisää sitten kerma. Kiehauta nopeasti ja lisää juusto. Nosta pois liedeltä ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

1 kommentti: