Siippani tuli viime viikonloppuna
Miehen ikään eli hän on nyt virallisesti keski-ikäinen. Aikoinaan ensituttavuus kaustislaiseen juustopaistiin ei tehnyt häneen säväystä.
Lihanpalaset maitotuotteessa eivät sytyttäneet ja hieman lämmennyt
juustokin narskui hampaissa ikävästi. Nykyään mieheni rakastaa
juustopaistia, kun käytän siinä vain tilkan kermaa ja muuten
nesteenä lihalientä. Siispä synttäripäivän atriaksi valikoitui
leipäjuustoa hyödyntävä pataruoka, juusto-hirvipata.
Ohjeen olen onkinut Kotilieden parhaat
pihvit, paistit ja padat -kirjasta. Lihana voi käyttää hirven
sijasta poroa. Venäläiset suolakurkut tuovat pataan ihan oman
herkullisen happaman säväyksensä, niin erilainen on niiden maku
verrattuna perinteisiin suolakurkkuihin.
Juusto-hirvipata
500 g hirvenlihaa palasina
voita paistamiseen
2 isoa sipulia
2 isoa porkkanaa
lihalientä
mustapippuria
2–3 (venäläistä) suolakurkkua
1 dl kermaa
300 g leipäjuustoa kuutioina
suolaa
Käristä lihat useammassa erässä
kuumalla pannulla. Laita lihat, pilkotut porkkanat ja sipulit isoon
pataan ja paistele hetki. Lisää lihalientä niin, että
liha-kasvisseos ei aivan peity. Rouhaise päälle mustapippuria.
Hauduta tunti ja lisää kuutioitu suolakurkku. Hauduta vielä tunti
ja lisää sitten kerma. Kiehauta nopeasti ja lisää juusto. Nosta
pois liedeltä ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Kylläpäs näyttää hyvältä
VastaaPoista