Mieheni hankki tuttujen tutun kautta
meille hirvenluita. Mitä muutakaan niistä sitten kokkaa kuin
soppaa. Eipä sopasta sen kummempaa kuin mieheni sanoin: ”Kyllä se
rouva osaa!”. Ohje alla on täysin itse väännetty.
Hirvenluusoppa
500–700 g hirvenluita
3–5 katajanmarjaa
1–2 laakerinlehteä
vettä
700 g kauden kasviksia, kuten lanttua,
naurista, porkkanaa, juuriselleriä, savoijinkaalta, purjoa...
muutama kokonainen mustapippuri
suolaa
Keitä hirvenluita kattilassa
katajanmarjoilla ja laakerinlehdillä maustetussa vedessä vähintään
muutama tunti. Muista kuoria vaahto liemen pinnalta kiehumisen
alussa. Pilko kasvikset keittokuntoon. Irrota lihat luista. Siivilöi
liemi ja laita takaisin kattilaan. Lisää liemeen mustapippurit.
Kypsennä kasviksia liemessä 15 minuuttia. Lisää lihat, mausta
suolalla ja keitä, kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä.
laitoin just luut kiehuun, jattelin keittää muutamantunnin, saa nähdä mitä tulee...
VastaaPoista