Lehtikaali on muutoinkin terveellisten ja vitamiinipitoisten kaalien suvun terveellisin ja vitamiinipitoisin edustaja. Siltä se myös tuoksuu, leikatulta ruoholta. Mutta maku ei ole "superfoodiksi" paha, kunhan vähän muistaa maustaa ja lorauttaa rasvaa sekaan.
P.S. Kuvan leipä on naurisleipää, joka on kokeilemisen arvoista. Leivän pääraaka-aine on rukiin sijasta nauris.
Lehtikaalikeitto
150 g lehtikaalia suikaloituna
2 pientä sipulia silputtuna
öljyä
7 dl täysrasvaista maitoa
200 g sulatejuustoa
suolaa
mustapippuria
(ripaus psylliumia suurustamiseen)
Kuullota kaali ja sipuli kevyesti
kattilassa öljyssä. Lisää maito ja kiehauta. Lisää juusto ja
mausteet. Hauduta 10 minuuttia välillä sekoitellen. Soseuta ja
tarkista maku. Sekoita psyllium sekaan huolellisesti. Älä laita
psylliumia likaa, suurustumiseen menee jokunen minuutti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti