Enpä ole koskaan hyytelöä tehnyt. Vaan nyt sekin päivä
koitti. Brittiläisissä ruokaohjelmissa valmistetaan usein tytiseviä
hyytelöjä ties mistä marjoista. Niin teki myös Lontooseen
muuttanut australialaiskokki Bill Granger.
Vadelmahyytelön teko oli helppoa. Gelatiinijauheen kanssa en
tosin pääse yhteisymmärrykseen koskaan. (Lieneekö osasyy siinä,
etten ole koskaan lukenut purkin kyljessä olevaa käyttöohjetta
kuin vasta nyt jauheen lisäämisen jälkeen?) Jätin suosista
sokerin pois lukuunottamatta ruokalusikallista palmusokeria. Granger
tarjosi hyytelönsä jäätelön kera, itse suosin pelkkää hennosti
vispattua kuohukermaa. Mutta lemon curdia en malttanut jättää
pois. Öh, kun se on makeaa, mutta aika namia.
Vadelmahyytelö lemon curdin kera (2 annosta)
200 g vadelmia
ripaus sokeria
2 dl vettä
tilkka sitruunamehua
1,5 tl gelatiinijauhetta + kylmää vettä
Tarjoiluun
vatkattua kermaa tai hyvää vaniljajäätelöä
lemon curdia (itsetehtyä tai kaupasta ostettua)
Keitä vadelmia, vettä ja sokeria hiljakseen, kunnes marjat ovat
hajonneet. Siivilöi neste ja paseeraa loppukin mehu siemenistä
mittakulhoon. Tarkista nesteen määrä ja lisää vettä niin, että
vadelmamehun ja veden yhteismääräksi tulee 2,4 dl. Lisää
sitruunamehu. Liota gelatiinijauhe 1 rkl kylmää vettä ja lisää
se vattumehun sekaan. Kuumenna hiljakseen, kunnes jauhe on liuennut
kokonaan. Jäähdytä seosta hetken aikaa ja siirrä jääkaappiin
jähmettymään.
Lusikoi hyytelöä tarjoiluastioihin, laita päälle kermavaahtoa
ja nokare lemon curdia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti