Hiilihydraattien välttely johtaa väistämättä palkokasvienkin
tarkkaan valikointiin. Senpä tähden voisin nykyään syödä
kahmalokaupalla kidney- ja voipapuja sellaisenaan valutettuna.
Mums! Ruokavalion alkuaikoina ei nimittäin tässä taloudessa
palkokasveja syöty lukuunottamatta vihreitä papuja.
Pavut ovat toki moneen muuhun ruoka-aineeseen verrattuna melko
matalahiilihydraattisia ja niissä on suhteellisen paljon proteiinia.
Ennen kaikkea niillä voi korvata iän ikuista lihan, kalan tai
broilerin syöntiä. Seuraava salaatti on vanha tuttavani, sillä
valmistin tätä jo tavallista vähäkalorista ruokavaliota
noudattessani. Alkuperäinen resepti on Valiolta, mutta olen vuosien
varrella munklannut sitä hieman.
Tomaatti-papu-fetasalaatti
1 tlk (250 g) kidneypapuja
1 ruukku salaattia
170 g fetaa kuutioina
1 – 2 punasipulia
6 pientä tomaattia tai rs kirsikkatomaatteja
1 dl vihreitä oliiveja
basilikan lehtiä
Kastike
2–3 rkl sitruunamehua TAI punaviinietikkaa
2 rkl neitsytoliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 tl sinappia
mustapippuria
suolaa
Valmista ensin kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Huuhdo
pavut kylmällä vedellä siivilässä ja valuta. Laita ne
marinoitumaan osaan kastikkeesta. Leikkaa punasipuli hyvin ohuiksi
renkaiksi. Viipaloi tai puolita tomaatit. Laita sipulit ja tomaatit
myös marinadiin.
Huuhdo ja linkoa tai kuivaa salaatit. Asettele ne laakealle
vadille pediksi. Valuta fetajuustokuutiot.
Kerrostele ainekset salaattipedille, myös kastikkeessa maustuneet
pavut, sipulut ja tomaatit. Laita loppu kastike erikseen tarjolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti