torstai 19. syyskuuta 2013

Lohta kinkussa ja yrttiset pinaattilinssit

Mitä sitä löytääkään, kun läräilee reseptikansiotaan? Lohireseptin Jamie Oliverin jostakin ensimmäisistä keittokirjoista kopioituna. Mutta ohoh, kun on hyvää ja raikasta. Suorastaan kaduttaa, että ohje on maannut kansiossa vuosikausia pääsemättä kertaakaan toteutetuksi. Sitä paitsi: Tämä ruoka valmistuu paljon nopeammin ja vähemmillä raaka-aineilla kuin hra Oliverin viimeisimmät kulinaariset keittiönsotkimisnäytökset elikkä "15 minuutin ateriat".


Ilmakuivattuun kinkkuun kääritty lohifilee ja pinaatti-yrttilinssit (4 annosta)

250 g kuivattuja linssejä (tai 4 dl säilöttyjä linssejä)
4 noin 200–250 g:n palasta lohifileetä ruodottomana ja nahattomana
suolaa
mustapippuria
8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 kourallista yrttejä silputtuna, kuten basilikaa, minttua ja persiljaa
3 kunnon kourallista pinaattia silputtuna
2 dl maustamatonta jogurttia

Keitä linssit (tai käytä säilöttyjä linssejä). Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla. Kääräise fileet kinkkuviipaleisiin ja laita uunivuokaan. Valuta päälle tilkka oliiviöljyä ja paista uunissa +225 asteessa noin 10 minuuttia.
Mausta valutetut ja paistinpannulle kipatut linssit suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Lisää pinaatti ja paistele hetken aikaa, kunnes pinaatti on pehmennyt. Lisää yrtit ja sitruunamehu. Kuumenna nopeasti. Nosta tarjolle lohen ja pippurilla ja suolalla maustetun jogurtin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti