Ilmakuivattuun kinkkuun kääritty lohifilee ja pinaatti-yrttilinssit (4 annosta)
250 g kuivattuja linssejä (tai 4 dl säilöttyjä linssejä)
4 noin 200–250 g:n palasta
lohifileetä ruodottomana ja nahattomana
suolaa
mustapippuria
8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
2 kourallista yrttejä silputtuna,
kuten basilikaa, minttua ja persiljaa
3 kunnon kourallista pinaattia
silputtuna
2 dl maustamatonta jogurttia
Keitä linssit (tai käytä säilöttyjä
linssejä). Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla. Kääräise
fileet kinkkuviipaleisiin ja laita uunivuokaan. Valuta päälle
tilkka oliiviöljyä ja paista uunissa +225 asteessa noin 10
minuuttia.
Mausta valutetut ja paistinpannulle
kipatut linssit suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Lisää
pinaatti ja paistele hetken aikaa, kunnes pinaatti on pehmennyt.
Lisää yrtit ja sitruunamehu. Kuumenna nopeasti. Nosta tarjolle
lohen ja pippurilla ja suolalla maustetun jogurtin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti