lauantai 4. toukokuuta 2013

Paprikasoppa

Tänään oli pakko saada grillata jerk-maustettua possun sisäfileetä, mutta salaatin teko ei innostanut yhtään. Ideatkin olivat vähän vähissä ja grillauskelikin arvelutti. Siispä tein lisukkeeksi Kotilieden vappua ennen ilmestyneestä numerosta löytyneen tulisen paprikasopan mukailtuna versiona. Kasvikset paahdoin grillissä, sambal oelek -tahnan tilalla käytin grillissä paahdettua chiliä ja halloumin jätin paneroimatta.


Paprikasoppa (kahdelle)

180 g punaista suippopaprikaa
2 isoa tomaattia
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
6 dl kasvis- tai lihalientä
1,5 rkl tomaattisosetta
loraus vodkaa
1 rkl sambal oelek -chilitahnaa (tai 1 punainen paahdettu chili)
1 rkl worcesterkastiketta
1 tl tummaa sokeria
1 tl timjamia
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
100 g halloumijuustoa
oliiviöljyä

Pese ja poista paprikoista siemenkodat ja kannat ja leikkaa tomaattien kanssa reiluiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Nosta paloitellut kasvikset uunivuokaan ja valuta päälle oliiviöljyä. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Sekoita kasviksia muutaman kerran paahtamisen aikana. Voit myös paahtaa kasvikset grillissä.
Nosta vuoka uunista. Valuta kasvikset kattilaan. Lisää hienonnettu valkosipuli, liemi ja tomaattisose. Anna keiton kiehua noin 5 minuuttia. Lisää loput mausteet. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja kuumenna kiehuvaksi. Kuutioi halloumijuusto ja paista oliiviöljyssä kauniin kullanruskeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti