Tänään oli pakko saada grillata
jerk-maustettua possun sisäfileetä, mutta salaatin teko ei
innostanut yhtään. Ideatkin olivat vähän vähissä ja
grillauskelikin arvelutti. Siispä tein lisukkeeksi Kotilieden vappua
ennen ilmestyneestä numerosta löytyneen tulisen paprikasopan mukailtuna versiona. Kasvikset paahdoin grillissä, sambal oelek
-tahnan tilalla käytin grillissä paahdettua chiliä ja halloumin
jätin paneroimatta.
Paprikasoppa (kahdelle)
2 isoa tomaattia
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
6 dl kasvis- tai lihalientä
1,5 rkl tomaattisosetta
loraus vodkaa
1 rkl sambal oelek -chilitahnaa (tai 1 punainen paahdettu chili)
1 rkl worcesterkastiketta
1 tl tummaa sokeria
1 tl timjamia
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
100 g halloumijuustoa
oliiviöljyä
Pese ja poista paprikoista siemenkodat ja kannat ja leikkaa tomaattien kanssa reiluiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Nosta paloitellut kasvikset uunivuokaan ja valuta päälle oliiviöljyä. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Sekoita kasviksia muutaman kerran paahtamisen aikana. Voit myös paahtaa kasvikset grillissä.
Nosta vuoka uunista. Valuta kasvikset
kattilaan. Lisää hienonnettu valkosipuli, liemi ja tomaattisose.
Anna keiton kiehua noin 5 minuuttia. Lisää loput mausteet. Soseuta
keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja kuumenna kiehuvaksi. Kuutioi
halloumijuusto ja paista oliiviöljyssä kauniin kullanruskeiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti