Kaikki maukkaan oloiset kalaohjeet ovat
aina tervetulleita. Siispä hamstrasin innoissani asuinkaupunkini
sivukirjastosta kalaruokakirjoja niitä nähdessäni. Muutamia reseptejä olen jo niistä
kokeillut. Seuraava osoittautui kohtuullisen kepeäksi ja raikkaaksi
kesäruoaksi.
Punaisella soosilla kuorrutetun kalan
ohje on Maija Silvennoisen tuoreesta kirjasta Suomalainen
kalakeittokirja. Reseptissä kalavaihtoehdoiksi Silvennoinen ehdottaa
nieriää, kuhaa, siikaa, kampelaa, sampea tai kirjolohta. Itse
valmistin ruoan suomalaisesta kirjolohesta ja tarjosin jäähtyneen
kalan lisäkkeenä vihreää salaattia, höysteenä vain vihreitä
oliiveja ja kurkkua. Hyvin hellepäivään sopivaa.
Kala & tomaatti
500 g suomalaista kalaa
2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä viipaleina
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
2 tl pieniä kapriksia
mustapippuria
suolaa
2 tl kuivattua oreganoa
tuoretta persiljaa hienonnettuna
Laita kalafilee laakeaan uunivuokaan
nahkapuoli alaspäin. Kuullota öljyssä sipulit. Lisää
tomaattipyree ja sekoita hyvin. Lisää vesi, kaprikset, sitruunamehu
ja mausteet. Lämmitä maltillisesti. Lisää yrtit ja tarkista maku.
Kaada kastike kalalle. Kypsennä 220-asteisessa uunissa 15 minuuttia,
kunnes kala on kypsää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti