tiistai 28. toukokuuta 2013

Kalaa tomaatissa

Kaikki maukkaan oloiset kalaohjeet ovat aina tervetulleita. Siispä hamstrasin innoissani asuinkaupunkini sivukirjastosta kalaruokakirjoja niitä nähdessäni. Muutamia reseptejä olen jo niistä kokeillut. Seuraava osoittautui kohtuullisen kepeäksi ja raikkaaksi kesäruoaksi.

Punaisella soosilla kuorrutetun kalan ohje on Maija Silvennoisen tuoreesta kirjasta Suomalainen kalakeittokirja. Reseptissä kalavaihtoehdoiksi Silvennoinen ehdottaa nieriää, kuhaa, siikaa, kampelaa, sampea tai kirjolohta. Itse valmistin ruoan suomalaisesta kirjolohesta ja tarjosin jäähtyneen kalan lisäkkeenä vihreää salaattia, höysteenä vain vihreitä oliiveja ja kurkkua. Hyvin hellepäivään sopivaa.


Kala & tomaatti

500 g suomalaista kalaa
2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä viipaleina
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
2 tl pieniä kapriksia
mustapippuria
suolaa
2 tl kuivattua oreganoa
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Laita kalafilee laakeaan uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Kuullota öljyssä sipulit. Lisää tomaattipyree ja sekoita hyvin. Lisää vesi, kaprikset, sitruunamehu ja mausteet. Lämmitä maltillisesti. Lisää yrtit ja tarkista maku. Kaada kastike kalalle. Kypsennä 220-asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti