sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Naudanpaistipata kolmen sipulin ja punajuuren kera

Pataruokakausi alkaa olla jo ohi, mutta vielä ehdin kokeilemaan Alkon asiakaslehden Etiketin tämän vuoden ensimmäisestä numerosta naudansisäpaistipataa.

Olen lukenut Etikettiä jo vuosia, mutta useimmat reseptiohjeet ovat tuntuneet jotenkin turhan työläiltä ja hienostelevilta. Nyttemmin ohjeet ovat mielestäni lähentyneet tavallisen kotikokkaajan taitoja, viitseliäisyyttä ja etenkin reseptien raaka-aineet ovat helpommin saatavilla tavallisesta ruokakaupasta.

Tätä pataa olen tehnyt jo pariin otteeseen, koska se osoittautui aika herkuksi. Sinihomejuusto kruunaa sipulien, punajuurien ja lihan maun.Naudanpaistipata (neljälle tai kahdelle, ellet tarjoa lisuketta)

500 g naudan sisäpaistia
4 reilun kokoista alottisipulia
4 valkosipulinkynttä
500 g punajuuria
1 pieni purjo
2 laakerinlehteä
n. 3 dl lihalientä
n. 100 g sinihomejuustoa
1 rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria
suolaa

Paistamiseen
2 rkl voi–öljyseosta

Kuutioi liha. Kuori ja lohko sipulit ja punajuuret. Huuhtaise purjo ja viipaloi se reiluiksi paloiksi. Paista lihaan padassa tai paistinpannulla voi–öljyseoksessa kaunis väri. Paistamisen voi tehdä muutamassa erässä. Lisää pataan liha, kasvikset, laakerinlehdet ja lihaliemi.
Kypsennä pataa hellalla tai 175-asteisessa uunissa tunnin verran, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa lihalientä.
Murustele juusto pataan. Mausta hunajalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa, mutta huomioi, että juustosta ja lihaliemestä tulee jo suolaisuutta pataan. Tarjoa pata leivän, perunoiden, riisin tai salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti