lauantai 11. toukokuuta 2013

Chili-mozzarella-antipasto

Katselin viime viikolla pitkästä aikaa Jamie Oliverin Helpot herkut -sarjaa. Olen katsonut sarjan viimeksi 1990-luvun loppupuolella, sen Suomen ensiesityksen aikana. Tuolloin innostukseni ruokaan ja kokkaamiseen vasta orasteli jossain, joten tämä chili-mozzarella-antipasto on mennyt tyystin sivusuun. Kieltämäti suuni ja makuni on ollut vasta viimeiset viisi vuotta valmis tällaisiin makuelämyksiin. Aikaisemmin olisin kauhistunut chilien määrää ja mozzarellan rasvamäärää.

Nautin antipaston muun ruoan yhteydessä, ja chileillä kuorrutettu mozzarella oli grillilautaseni parasta antia. Varhaiskaalista värkätty coleslaw, HK:n salmiakkipossu (sitä saa taas!) ja Atrian pehmeän pippuriset broilerivartaat vain eivät pärjänneet millään juustomonsterin hemmotteluruoalle, vaikka kaikkensa yrittivät.


Chili-mozzarella-antipasto

2 mozzarellapalloa (italialaista)
5–7 pitkulaista chiliä
oliiviöljyä
puna-, valko- TAI balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
sitruunankuorta raasteena
salaatti-yrttikimaraa (basilikaa, lehtipersiljaa, viinisuolaheinää, rucolaa...)

Paahda chilit kokonaisina grillissä mustakuorisiksi. Laita kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna seistä 5 minuuttia. Pilko mozzarella ja laita lautaselle. Ripottele päälle suolaa ja ripaukset mustapippuria. Laita oheen yrtit ja salaatit. Raasta päälle sitruunankuorta.
Kuori chilit, halkaise ja raaputa siemenet pois. Kädet kannattanee suojata kertakäyttöhansikkailla tässä työvaiheessa. Laita takaisin kulhoon, kaada päälle oliiviöljyä, viinietikkaa ja lisää ripaus suolaa. Sekoita ja kaada mozzarellan päälle. Voit nauttia antipaston rapsakan leivän päältä tai sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti