Katselin viime viikolla pitkästä
aikaa Jamie Oliverin Helpot herkut -sarjaa. Olen katsonut sarjan
viimeksi 1990-luvun loppupuolella, sen Suomen ensiesityksen aikana.
Tuolloin innostukseni ruokaan ja kokkaamiseen vasta orasteli jossain,
joten tämä chili-mozzarella-antipasto on mennyt tyystin sivusuun.
Kieltämäti suuni ja makuni on ollut vasta viimeiset viisi vuotta
valmis tällaisiin makuelämyksiin. Aikaisemmin olisin kauhistunut
chilien määrää ja mozzarellan rasvamäärää.
Nautin antipaston muun ruoan
yhteydessä, ja chileillä kuorrutettu mozzarella oli grillilautaseni
parasta antia. Varhaiskaalista värkätty coleslaw, HK:n
salmiakkipossu (sitä saa taas!) ja Atrian pehmeän pippuriset
broilerivartaat vain eivät pärjänneet millään juustomonsterin
hemmotteluruoalle, vaikka kaikkensa yrittivät.
Chili-mozzarella-antipasto
2 mozzarellapalloa (italialaista)
5–7 pitkulaista chiliä
oliiviöljyä
puna-, valko- TAI balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
sitruunankuorta raasteena
salaatti-yrttikimaraa (basilikaa,
lehtipersiljaa, viinisuolaheinää, rucolaa...)
Paahda chilit kokonaisina grillissä
mustakuorisiksi. Laita kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna seistä
5 minuuttia. Pilko mozzarella ja laita lautaselle. Ripottele päälle
suolaa ja ripaukset mustapippuria. Laita oheen yrtit ja salaatit.
Raasta päälle sitruunankuorta.
Kuori chilit, halkaise ja raaputa
siemenet pois. Kädet kannattanee suojata kertakäyttöhansikkailla
tässä työvaiheessa. Laita takaisin kulhoon, kaada päälle
oliiviöljyä, viinietikkaa ja lisää ripaus suolaa. Sekoita ja
kaada mozzarellan päälle. Voit nauttia antipaston rapsakan leivän
päältä tai sellaisenaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti